U nás myslíme i na vegany. Troufáme si však říct, že tenhle nudlový salát s tofu si zamiluje každý! Hraje barvami, hraje chutí. A to my prostě milujeme!
1 porce obsahuje
- 444 kcal
- 56,7 g sacharidů
- 16,7 g tuků
- 18,8 g bílkovin
Na 3 porce
- 150 g rýžových nudlí
- 100 g červeného zelí
- 2 mrkve
- 1 paprika
- koriandr
- máta
- sezam
- balení tofu
- sójová omáčka
- sušená cibule
- sušený česnek
- bílý pepř
- avokádový olej
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce ume octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce oleje sezamového
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
Postup
-
Široké rýžové nudle uvaříme dle návodu.
-
Hlávkové zelí nakrájíme na úzké nudličky. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Červenou papriku nakrájíme také na tenké nudličky a smícháme společně s uvařenými rýžovými nudlemi.
-
Dále přidáme nasekaný koriandr nebo petržel a hrst nasekané máty.
-
Tofu nakrájíme na kostičky. Přidáme 2 lžíce tamari sojové omáčky, trochu sušeného česneku a sušené cibule, špetku pepře a orestujeme na avokádovém či jiném oleji. Orestované tofu přidáme k salátu.
-
Všechny ingredience na zálivku smícháme dohromady. Zálivkou zalijeme salát a pořádně promícháme, aby se nám všechny chutě propojily. Můžeme zakápnout citrónem.
-
A podáváme. Tak dobrou chuť!