Máme tady nějaké milovníky skořice? Tak to potom musí vyzkoušet tyto nádherně voňavé a neuvěřitelně chutné cookies. Při jedné nezůstanete, ale to vlastně ani nevadí – jsou opravdu macrofriendly.
1 porce obsahuje
- 146 kcal
- 20,6 g sacharidů
- 4,7 g tuků
- 4,2 g bílkovin
Na 10 porcí
- 75 g mrkve
- 1 vejce
- 100 g ovesných vloček
- 90 g ovesné mouky
- 25 g kokosového oleje
- 90 g medu
- 9 g kypřicího prášku
- 5 g skořice
- 1 špetka soli
- 1 špetka muškátového oříšku
- 15 g rozinek
- 15 g vanilkového proteinu
- voda
Postup
-
V misce si vyšleháme vajíčko do pěny a postupně přidáváme med s rozpuštěným kokosovým olejem.
-
V druhé misce si smícháme všechny sypké ingredience kromě rozinek.
-
Sypké suroviny vmícháme do těch mokrých, nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a rozinky.
-
Těsto necháme 30 minut odležet v ledničce, aby ovesné vločky vsákly přebytečnou tekutinu.
-
Těsto dávkujeme na plech vystlaný pečicím papírem a následně tvarujeme cookiesky do okrouhlého tvaru. Pokud si namočíme ruce ve vodě, těsto se nebude tolik lepit a bude se nám s ním snáze manipulovat.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 20–25 minut (podle toho, jak jsou cookiesky hrubé/vysoké).Po upečení je necháme úplně vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Jednoduše smícháme protein s velmi malým množstvím vody, vymícháme hustý krém bez hrudek a cookiesky jím ozdobíme.
-
Fotky nezapomeneme označit #aktinrecepty a pak už si je jen vychutnáváme.