Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

Fitbox

Komentáře
Fitbox
  • Fitbox je dynamický cvičební program kombinující kopy, údery a postoje, vhodný pro všechny věkové kategorie.
  • Posiluje tělo, zlepšuje kondici, odstraňuje bolesti zad a je efektivní pro spalování tuků.
  • Nabízí různé formy cvičení, včetně kardio a freestyle, s využitím boxovacího totemu a minimální potřebou vybavení.

Fitbox je energický licenční program, který se skládá z kombinací kopů, úderů a postojů. Je určen pro všechny věkové kategorie, přizpůsoben různým úrovním tělesné zdatnosti, vhodný pro muže i ženy.

Fitbox

fitboxFitbox je výborný lék proti stresu, efektivní spalovač tuků a dodavatel psychické pohody. Do boxovacího totemu zkrátka můžete přenést všechny stresy, které vás tíží a domů si odnést čistou hlavu a dobrou kondici. Jedna lekce fitboxu trvá kolem pětapadesáti minut. Údery a kopy probíhají při svižné, dynamické hudbě.

Nejenže fitbox tvaruje postavu a zpevňuje svaly, pokud se věnujete fitboxu pravidelně, zlepší se i vaše pokožka. Pokožka se lépe prokrvuje, člověk se potí, čímž se otvírají póry a odplavují škodliviny a nečistoty. Při cvičení fitboxu se také stabilizuje svalová rovnováha, což vede k odstranění bolestí zad, což je problém téměř 90% české populace.

Základním kamenem fitboxu je totem, který se skládá z pevné stojné části, jež je naplněná sto dvaceti kilogramy vody, a ohebné části boxovací, jež obsahuje sto kilogramů písku. Má funkci jako boxovací pytel, ale není zavěšen od stropu, nýbrž stojí na podlaze a vyklápí se do stran. Je konstruován tak, aby údery pouze přijímal, ale nevracel.

Cvičení je uzpůsobeno pro všechna pohlaví, kondice a věkové kategorie. Lektor zkrátka udává takové tempo, aby se žádný účastník nenudil. Lekce se soustředí na celé tělo, takže vaše postava bude udržena v rovnováze. Vaše svaly se zpevní a vaše tělo vytvaruje. Během jedné lekce můžete spálit až tři tisíce kilojoulů.

Fitbox je skupinové cvičení, které na cvičební ploše o rozloze minimálně 72metrů obsahuje 12 totemů (doporučeně).  Každý účastník hodiny by měl mít svůj totem, ale při větší návštěvnosti není problém, aby dva lidé používali jeden totem.

Hodina fitboxu začíná zahřáním celého těla, kdy se zvyšuje přívod kyslíku ke svalům a vnitřním orgánům. Trénují se nejprve údery do vzduchu, učí se dechové zkoušky a instruktor klientům pečlivě vysvětluje techniku, jaká bude používána v hlavní části. Tady už je tělo připraveno na maximální výkon. Z těla se uvolňují endorfiny a tukové zásoby. Při kopech a úderech je tělo samozřejmě celou dobu v pohybu při známém „boxerském poskakování.“ Procvičení celého tělo zaručuje velké množství kombinací pohybů. Jak se hodina blíží ke konci, intenzita se snižuje a tělo se vrací do počátečního stavu. Následuje pomalé uklidnění a důkladný strečink.

FitboxNejpoužívanější jsou dvě různé formy fitboxu: První je zábavné a skákavé cvičení s rytmickou hudbou, které se nazývá kardio. Ve druhé formě s názvem freestyle, se našli především muži. Je to silovější a bojovnější cvičení, více se soustředí na techniku úderů a kopů a posilováním pro správné boxery. U freestyle fitboxu můžete v některých fitnesscentrech narazit i na vylepšení – při zhasnutých světlech a burcující hudbě se boxuje do totemu, cvičenec má pocit, že je sám v celé místnosti.

Ani potřeby na lekci fitboxu nejsou nijak náročné. Stačí pouze pohodlné oblečení a boty, láhev vody a ručník. Nezapomeňte však fitbox rukavice či bandáže, které ochrání vaše klouby při úderech do totemu. Ty však většina center nabízí k půjčení, přinejmenším na vaši první zkušební hodinu. Pokud byste si museli rukavice koupit, speciální bandáže z polystyrenu měřící zhruba dva a půl metru pořídíte je do dvě stě korun, pravé fitbox rukavice jsou dražší. Můžete si ale také vystačit s cyklistickými nebo pytlovými rukavicemi.

Fitbox centra se dnes nacházejí v každém větším městě – Praha, Brno, Břeclav, Hodonín, Kroměříž, Zlín, Beroun, Dobříš, Kolín, Nymburk, Říčany, Poděbrady, Příbram, Humpolec, Třebíč, Děčín, Chomutov, Teplice a další.

Pro shrnutí: Proč si vybrat právě fitbox?

  • Všechny věkové kategorie, jakákoli tělesná kondice, muži a ženy
  • Zlepší kondice, tvarování těla, zpevnění svalů, zlepšení pokožky, odstranění bolestí zad
  • Běžné vybavení max. koupě rukavic
  • Rozšiřující se fitness odvětví, které nabízí množství center
  • Psychická pohoda
  • Rychlé spalování tuků

Fitbox

Jaké jsou hlavní výhody pravidelného cvičení fitboxu?

Fitbox pomáhá s tvarováním postavy, zpevněním svalů, zlepšuje kondici, a navíc bojuje proti bolesti zad.

Co potřebuji pro zúčastnění se lekce fitboxu?

Stačí pohodlné oblečení, boty, láhev vody, ručník a fitbox rukavice nebo bandáže na ochranu kloubů.

Jsou lekce fitboxu vhodné i pro začátečníky?

Ano, fitbox je přizpůsobený všem úrovním tělesné zdatnosti a je vhodný pro muže i ženy všech věkových kategorií.

8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Co je v těle, to se počítá. Přesně toto poupravené rčení by se dalo použít pro posilování pánevního dna pomocí Kegelových cviků. Nejenom, že tím podpoříte normální funkci močového měchýře a střev, navíc zpevníte core či zlepšíte své sexuální zdraví! Tento článek vám představí další benefity i jednoduchý návod k jejich realizaci.
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Že příprava jídel a krabičkování trvá dlouho? S našimi doporučeními se vejdete v pohodě do 20 minut a máte připravené jídlo na celý další následující den!