Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

Svůdný pole dance

Komentáře
Svůdný pole dance

Máte rádi smyslný provokativní tanec a současně si chcete vytvarovat postavu? Pak je pole dance přesně pro vás!

Pole dance - svůdnost i v aerobiku?

Pole dance neboli tanec u tyče kombinuje gymnastické prvky s baletem, moderním tancem a pohyby u tyče a na ní. Pole dance bývá označován za odvážnější variantu flirt dance, takže pokud chcete ukázat své ženské pohyby a smyslně si zatančit, nenajdete nic lepšího! Jedinou podmínkou lekcí pole dance je věk 15let, ale nebojte se, na lekcích vás nic neslušného nečeká. Pole dance je pro ženy, případně i pro muže, každého věku, nezáleží na vaší postavě ani síle v pažích. Lekce pole dance se odehrávají většinou v menším počtu návštěvníků, takže můžete očekávat individuální přístup a vysokých nároků se nemusíte bát. Hlavní je se dobře bavit.

Pole dancePole dance je rychle se rozvíjející aktivita, která přišla ze západní Evropy a USA, jeho skutečné kořeny však sahají až do Indie, kde se vyvinul jako součást jogínského cvičení na dřevěném kůlu a provaze. Dnes je tato aktivita součástí světových fitness veletrhů a vytvořila si několik modifikací. Kromě klasického pole dance, můžete v České republice navštívit pole dance fitness či pole dance light.

 Pole dance fitness se nezabývá jen otočkami a prvky striptýzového tance, ale zaměřuje se především na posilování a zpevňování těla. Využívají ho především ženy, které se chtějí při klasickém pole dance dostat rychleji k akrobatickým prvkům.

Pole dance light je naopak odlehčená forma klasického pole dance, které navštěvují především ženy vyššího věku či s nadváhou. Je zaměřený spíše na taneční prvky a kreace, které nevyžadují tolik síly.

Můžete se ale také setkat s formou Duo pole routine, která je zaměřená pro pokročilé tanečnice a zaměřuje se na akrobatické spojení a přechody nebo Chenese pole, což je tanec, jež vnikl v čínském cirkuse, je rovněž určen pro pokročilé tanečnice pilující akrobatickou techniku a užívají se zde speciální přiléhající boty.

Proč si vybrat pole dance?

  • Smyslná varianta tance pro každého
  • Zlepšení tělesné kondice
  • Vytvarování svalů, zejména břicha, stehen a paží
  • Zlepšení pružnosti svalů
  • Zvýšení sebevědomí, relaxace, zábava
  • Žádné speciální vybavení

Při pole dance vás čeká spoustu volných, statických i dynamických pozic na tyči a smyslných kroků. Pole dance slibuje probuzení vaší ženskosti a pocit svobody. Při první hodině se naučíte základní kroky, správnou chůzi a otočky. Pokud vše půjde hladce, můžete si obout boty na podpatku a užívat si opravdové choreografie. Naučíte se také spoustu obtížných cviků na tyči, zlepší se také vaše výdrž. Během jedné lekce spálíte 300 až 500 kalorií, takže se jedná o poměrně dynamické a účinné cvičení. Výsledek se odrazí především na vašem břichu, stehnech a pažích. Během svůdného tance se příjemně uvolníte a odeženete veškerý stres z hlavy.

Všechny cviky se snažte vykonávat s ohledem na vaši bezpečnost. Je tu samozřejmě choreografka, ale naučení každého cviku vyžaduje určitý čas, takže se nepřesilte hned na začátku. Je samozřejmostí, že pokud máte nějaké zdravotní potíže, vyhněte se některým cvikům nebo se poraďte s lektorem, např. když visíte hlavou dolů, zvýší se váš tlak. Před ani během cvičení se nedoporučují používat různé krémy či pleťové vody, aby ruce po tyči neklouzaly. Bohužel se ale často nevyhnete otlakům, modřinám a puchýřům.

Pole dance

Lekce začíná klasickým procvičením a seznámení se s pole dance. Pokud nemáte s cvičením žádné zkušenosti, nejprve se naučíte základní kroky, kolem tyče budete především chodit a točit se a s přibývající kondicí (což u někoho může trvat i půl roku), se dostanete k obtížnějším cvikům, jako je šplh, sed na tyči, seskok nebo rozštěp. Rychlost pokroku je však individuální. Vše se odvíjí od toho, s jakou kondicí a sílou do kurzu vstoupíte a s jakým nasazením budete usilovat o zlepšení. Někdo zvýší pružnost i sílu svalů velmi rychle, jiný se k obtížnějším cvikům dostane později. Jak se ale říká, všechno jde, když se chce. Až se naučíte pozice jako had, hadí seskok, kočka na tyči s hlavou dolů, snášející se anděl, helikoptér nebo spirála, gratuluji, jste profesionálka.

Na lekci si přineste pohodlné oblečení, nebojte se sáhnout po smyslných kouscích ve vašem šatníku, zvolte klidně krátké kraťasy či sukni a top. Cvičit můžete v pohodlných botách, naboso ale také v podpatcích. Přibalte si také ručník a láhev vody. Cvičitelky pole dance přiznávají, že při prvních lekcích má člověk tendence se stydět, ale brzy tréma opadne a pohyby si zkrátka užívá. Nenechte se tedy smyslným tancem zastrašit a zkuste to s ním. Nechte doma předsudky a pořádně se odvažte. Pole dance není o naučené choreografii, velkém drillu a křičení typu: „Přidej! Ještě jednu sérii!“ Pole dance je uvolněný, přátelský a smyslný, je zde místo pro každou individualitu.

Základy Pole dance

 

Pole dance na vrcholové úrovni

8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
6 skupin potravin, které pomohou při zácpě
6 skupin potravin, které pomohou při zácpě
Zácpa občas potká každého z nás a není to nic příjemného. Dá se jí ale zbavit, stejně jako je možné jí předcházet. V článku si řekneme, které potraviny bychom měli v jídelníčku mít, aby nás trápila co nejméně.
Jak rozhýbat střeva?
Jak rozhýbat střeva?
Ačkoli jsou gastroenterologické potíže jedněmi z těch, které poskytují značné množství obyvatelstva, nemluví se o nich příliš často. Naopak se může jednat o tabuizované téma (i mezi členy blízkých přátel či rodiny). Tento článek se proto pokusí odpovědět na co možná nejvíce otázek týkajících se právě zdravého trávení!