Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

IntenSati - cvičením k sebedůvěře

Komentáře
IntenSati - cvičením k sebedůvěře

Už jste slyšeli o dynamickém kardio cvičení, které přináší do posilovny filosofii pozitivního myšlení?

IntenSati - cestou k sebedůvěře

Nemáte pevnou vůli na to, začít konečně chodit do posilovny, jít si zaběhat či se soustředit na cvičení? Ke zdravému a fit tělu je nezbytné si věřit a právě sebedůvěra je základním kamenem dynamického kardio cvičení IntenSati. IntenSati prozatím není příliš rozšířené a v České republice se prezentuje jen jako modifikace aerobiku, ale je jen otázkou času kdy toto kreativní cvičení dorazí v plné podobě i k nám!

IntenSati kombinuje aerobik, bojové umění, tanec a jógu. Důležitým prvkem je pozitivní energie a sebedůvěra, která má z účastníku IntenSati vyzařovat. Mnohdy si při namáhavém cvičení potřebujeme dodat odvahu s výkřikem: „Mám na to! Pojď!“, ale na lekcích klasického aerobiku či při běhu v parku to ostatní možná zarazí. Na lekci IntenSati je to však přirozeným prvkem. IntenSati navíc nemá žádné omezení. V zahraničí ho navštěvují jak muži, tak ženy, jak sportovci, tak baculky. Tempo cvičení se může individuálně přizpůsobit a současně má každý cvičenec pocit, že všechno dokáže.

Cvičení vytvořila americká fitness instruktorka a tanečnice Patricia Morenová. Svým programem chtěla dokázat, že dieta a pohyb nejsou jediným faktory, které nám pomáhají shodit pár kil a udržovat si zdravý životní styl. Studovala materiály s pozitivním myšlením a od té doby ho od posilování nemohla odtrhnout. „Jsme to, co si myslíme, že jsme!“ říká Morenová. Pokud se člověk cítí sebevědomý, působí tak i na své okolí, což mu dodává energii opravdu něčeho dosáhnout. Proto je IntenSati programem zaměřeným nejen na posílení těla, ale také na dodání sebedůvěry a pevné vůle. Cvičenci se cítí spokojení a živější, mají pocit, že dosáhnout všeho, co si budou přát a nezáleží přitom na jejich vzhledu.

Proč si vybrat IntenSati?

  • Zlepšení fyzické hodnice
  • Posílení kardiovaskulárního systému
  • Tvarování těla
  • Zábavná kombinace cvičení – jóga, tanec, aerobik, bojové umění
  • Vhodný pro muže i ženy každého věku a každé tělesné kondice
  • Zaměřuje se na sílu, pružnost, vytrvalost, rovnováhu
  • Získání sebevědomí, relaxace, uvědomění si svých životních cílů – působení na emocionální složku člověka
  • Žádné speciální potřeby – pohodlné oblečení a obuv, láhev vody a ručník

Metodou IntenSati je soustředění se na jedinou myšlenku, jediný cíl, který účastníka provází po celou dobu cvičení a donutí ho k větším výkonům. Tak je IntenSati dominantní kardio cvičení zaměřené na fyzickou sílu a vytrvalost, ale také vnitřní energii. Zakladatelka Patricia Morenová totiž věří, že když si opravdu budete věřit, že zhubnete, zkrátka zhubnete. Vše je jen v hlavě.

Zakladatelka IntenSati - Patricia MorenoKdyž si odmyslíme zaměření se na sílu vnitřního já, zajímá vás, jak takové IntenSati vlastně vypadá? Tvoří ho několik střídajících se pohybů a cviků z aerobiku, tance, jógy a bojových umění. Prvky bojového umění dodají cvičencům sílu, přesnost a odvahu. Aerobik člověka zahřeje, uvolní, rozveselí. Taneční prvky často slouží k vyjádření nejvnitřnějších myšlenek prostřednictvím pohybu. A jóga zase zklidňuje mysl, pomáhá si ujasnit, co vlastně od cvičení i od života očekáváte.

 IntenSati se zaměřuje především na sílu, vytrvalost, pružnost a rovnováhu. Cviky se dynamicky střídají, rychlé tempo střídá pomalé, sestavy se mění v koncentrované pozice na utřídění myšlenek. Cviky jsou lehce zapamatovatelné a často známé, právě z již zmíněných sportovních aktivit. Každá hodina končí meditací, která má pomoci k vyjasnění si svých nejhlubších pocitů, špatných myšlenek a cílů. Vize Patricie Morenové je, že díky vyjasnění si svých myšlenek při IntenSati obrátíte svůj život tím správným směrem.

Během cvičení lektor motivuje skupinu povzbudivými výkřiky a frázemi, aby nikdo z cvičenců i během intenzivního cvičení nezapomněl na cíle, které si stanovil. Při první návštěvě takového kurzu můžete možná cítit ostych při vykřikování povzbudivých frází jako „Dokážu to!“, ale splynutí s atmosférou skupiny vám pomůže zanechat předsudky stranou a do IntenSati se pořádně položit. Po lekcích IntenSati se budete cítit šťastnější a optimističtější. Každý může pustit uzdu svých pocitů a chovat se tak, jak by se jinde třeba styděl.

Od IntenSati tak můžete očekávat jak zlepšení fyzické kondice, tak emocionální oblasti. Výsledky přijdou tak rychle, jak často se budete cvičení a soustředění oddávat. Podle Patriie Morenové je především důležité pochopit, že při cvičení nezáleží jen na skutečnosti, kolik kilogramů zátěže uzvednete, ale skutečnosti, že jste sebejistí a přesvědčení, že své tělo dokážete vypracovat k dokonalosti.

 

IntenSati - cvičením k sebedůvěře

8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Chcete zhubnout, ale bojíte se prázdného žaludku a častého hladu? Vybírejte si potraviny, které neobsahují mnoho kalorií, ale zasytí na delší dobu. Víte, jaké jsou ty nejlepší?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Co je v těle, to se počítá. Přesně toto poupravené rčení by se dalo použít pro posilování pánevního dna pomocí Kegelových cviků. Nejenom, že tím podpoříte normální funkci močového měchýře a střev, navíc zpevníte core či zlepšíte své sexuální zdraví! Tento článek vám představí další benefity i jednoduchý návod k jejich realizaci.