Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

AEROBNÍ TRENAŽÉR VASA TRAINER

Komentáře
AEROBNÍ TRENAŽÉR VASA TRAINER

Fitness trenažér Vase trainer představuje účinný způsob, jak za minimum času spálit maximum kalorií a přitom zapojit všechny svalové skupiny.

AEROBNÍ TRENAŽÉR VASA TRAINER

Aerobní trenažér Vasa trainer efektivně posiluje celé tělo. Zaměřuje se na zvyšování odolnosti celého těla a zapojuje všechny svalové skupiny, s důrazem na dolní a horní končetiny, hýždě, záda a břicho. Účinně se posiluje svalový korzet – tedy hluboké svalstvo břicha a zad. Také blahodárně působí na srdce, plíce a oběhový systém, čímž snižuje riziko zvýšené hladiny cholesterolu a vysokého krevního tlaku. Vasa trainer kombinuje posilování a aerobní cvičení, čímž je dosaženo velkého spalování kalorií. Tělu se dostává zdravý přirozený pohyb a navíc je rovnoměrně formováno.

Vasa trainer je dokonalou pomůckou pro plavce a triatlonisty, pro které představuje trénink na suchu, oblíbili si ho ale také pravidelní návštěvníci fitness center i začátečníci. Může ho použít kdokoli, bez rozdílu pohlaví, věkové kategorie a tělesné zdatnosti. Doporučován je těm, kteří mají problémy s klouby, neboť se jedná o aerobní trenažér bez jakýchkoli otřesů a nárazů. Vasa trainer má nastavitelnou zátěž, a tak je zaručen rozdíl mezi posilováním začátečníka a profesionála, ať už nastavením zátěže nebo použitím síly, kterou cvičenec na stroj působí. Stroj nabízí nastavení dvou odporů.

Proč si vybrat Vasa Trainer?

  • Posilování velkých svalových skupin současně (svalový korzet, horní a dolní končetiny, hýždě, záda, břicho)
  • Zvýšení svalové pružnosti, síly, výkonnosti
  • Rovnoměrné posilování celého těla – žádné svalové dysbalance
  • Posílení kardiovaskulárního systému
  • Skloubení aerobního cvičení s posilováním – velký úbytek kalorií
  • Vhodný i pro rehabilitační účely
  • Může ho vyzkoušet každý, oblíbí si ho především plavci a triatlonisté

Na rozdíl od ostatních strojů jako je třeba rotoped, Vasa trainer intenzivně zapojuje horní i dolní polovinu těla. Tak se vyhýbá svalovým dysbalancímposiluje tělo komplexně a rovnoměrně. Za krátkou dobu je možné podat velký energetický výdej, a to jak z důvodu, že se jedná o aerobní trenažér, tak díky zapojení velkého množství svalových skupin při cvičení. Svaly získávají větší hybnost, pružnost, dynamiku. Díky kombinaci horních i dolních končetin posiluje vždy velké svalové skupiny najednou. Při všech cvičení se posiluje hluboké svalstvo zad a břicha, čímž docílíme správného držení těla a mohou odeznít potíže s nevyrovnanou páteří. Vasa trainer se využívá i při rehabilitacích, neboť nezpůsobuje žádné otřesy a nárazy kloubů a tak obnovuje sílu, pružnost i hybnost svalů.

Vasa ergometer

Efektivita cvičení je dána také technikami provádění cviků. Vždy je dobré nechat si nejprve cvičení ukázat od zaměstnance fitness centra či posilovny. Cviky se mohou provádět s nastavením sklonění rámu nebo se může zvýšit odpor stroje, při kterém je sedátko propojeno lanky se zadní podpěrou. Na desku Vasa trainer si můžeme lehnout, sednout či kleknout, čímž stroj přináší velkou variabilitu cvičení. Stroj slouží nejen k posílení velkých svalových skupin a uvolnění zad, ale ukáže se i jako pomocník pro strečink (madly umístěnými v rukách se můžeme přitahovat k nataženým notám, tlačit bederní oblast dopředu apod.) Na Vasa traineru se může cvičit buď za použití popruhů (zvýšení objemu síly a výkonu, protahovací cvičení, plavecký styl motýlek s různým nastavením sklonu rámu) nebo kladkového systému (silové cvičení s ohledem na výkonnost jednotlivce, plavecký volný styl a snad, tělesná terapie a rehabilitační cvičení, zvýšení pružnosti a rozsahu pohybu)

Stroj můžete používat jak doma, tak ve fitness centrech či posilovnách. Navíc ho najdete i v plaveckých klubech.

Leg Exercise - VASA

 

Posilování břicha VASA

 

Posilování ramen VASA

8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Jak rozhýbat střeva?
Jak rozhýbat střeva?
Ačkoli jsou gastroenterologické potíže jedněmi z těch, které poskytují značné množství obyvatelstva, nemluví se o nich příliš často. Naopak se může jednat o tabuizované téma (i mezi členy blízkých přátel či rodiny). Tento článek se proto pokusí odpovědět na co možná nejvíce otázek týkajících se právě zdravého trávení!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
6 skupin potravin, které pomohou při zácpě
6 skupin potravin, které pomohou při zácpě
Zácpa občas potká každého z nás a není to nic příjemného. Dá se jí ale zbavit, stejně jako je možné jí předcházet. V článku si řekneme, které potraviny bychom měli v jídelníčku mít, aby nás trápila co nejméně.