Kakao a antioxidanty

Kakao a antioxidanty

Čerstvě sklizené plody kakaovníku obsahují průměrně 8,5 % bílkovin, 53 % tuku, 10 % sacharidů,  1-2 % theobrominu a 0,8 % kofeinu. Kakao taktéž obsahuje široké spektrum minerálů, a to především hořčíku a organické síry, vitaminů a antioxidantů. Dle vědeckých výzkumů je kakao považováno za nejbohatší plodinu na antioxidanty, jelikož obsahuje přibližně 10 % flavonoidních antioxidantů, což je dvakrát více než červené víno a třikrát více než zelený čaj. Pojídání čistého kakaa doplní potřebnou hladinu hořčíku v organismu a může zabránit jeho předčasnému stárnutí. V nepražených kakaových bobech najdeme i látky, které ovlivňující naši pohodu a výkonnost.  A to především díky kanabinoidu anandaminu, tryptofanu, fenylalaninu a teobrominu, které způsobí vyplavení několika hormonů, jenž spustí pocit štěstí, uvolnění a pokles hladiny stresových hormonů.

Aktin tip: Uživejte 1-2 lžičky kvalitního kakaa na pečení denně, ideálně je můžete přimíchat do svého proteinového nápoje nebo do tvarohu, který budete užívat před spaním. Tato kombinace je ideální pro podporu vašeho zdraví.

Kakao a čokoláda

  •