Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

FLOWIN DANCE

Komentáře
1
FLOWIN DANCE

Chcete zhubnout, posílit své tělo a ještě si zatančit? Vyzkoušejte novinku na trhu sálových lekcí - právě tou je Flowin dance!

FLOWIN DANCE

Flowin dance je aerobní cvičení, který zatočí s vašimi tuky. Na podložce Flowin se spojuje tanec, funkční trénink a zábava. Cvičí se na velké černé gumové podložce a dalších malých kulatých či oválných podložkách, které máte pod rukama či nohama a zvesela se pohybuje z jedné strany velké podložky na druhou. Podložky umístěné pod koleny, lokty, chodidly či dlaněmi umožňují dělat pohyby skluzem, takže se při tréninku značně využívá váhy vlastního těla.

V roce 2009 vytvořily tuto novou fitness metodu slovenská cvičitelka Veronika Klenková a choreografka Lucie Racková. Samotný Flowin sice pochází ze Švédska, kde se užíval jako funkční silový trénink pro desetibojaře a další atlety, ale tuto metodu Klenková s Rackovou převzaly a daly jí taneční šťávu (a tedy i více aerobní rozměr). Dnes se běžně cvičí v Itálii či Německu, ale své místo si vydobývá také u nás. Díky tření tréninkových ploch je cvičení intenzivní, zapojí maximum svalů těla a to bez všelijakých činek a dalších pomůcek. Trénink umožňuje jen váha vašeho těla a fyzikální zákony o tření ploch.

Flowin dance

Proč zkusit Flowin dance?

  • Zábavná a přitom jednoduchá (i když účinná) forma tance
  • Tvaruje celou postavu, posiluje i hluboký stabilizační systém
  • Zlepšuje držení těla
  • Efektivně odbourává tuky
  • Třecí pohyb, na kterém Flowin dance pracuje, je účinná forma posilování
  • Zlepšuje se činnost kardiovaskulárního systému
  • Šetrný ke kloubům
  • Zaměřuje se i na svalstvo pánevního dna

Cviky, které se na Flowin dance objevují, jsou známé, jedná se o různé úkroky stranou, výpady vzad a lehké posilování, ale tréninková podložka tyto známé cviky zintenzivňuje a lehce modifikuje. Základem je stát při cvičení rovně, cítit body pod patou, chodidlem a palcem. Během Flowin dance se hlavně tančí, takže se můžete těšit na taneční hudbu, která Vás nabije energií. Aniž byste si to uvědomovali, posílíte také svaly hlubokého stabilizačního systému, které u jiných aerobních cvičení pracují jen málokdy. Trénink je výborný pro Váš kardiovaskulární systém, mimo to je ale šetrný k Vašim kloubům, protože se díky technice skluzů nedočkáte žádných otřesů. Toto cvičení také perfektně tvaruje Vaši postavu a zpevňuje svalstvo pánevního dna. Zlepší se také Vaše kondice, síly, flexibilita a vytrvalost. Během Flowin dance si zatančíte, zaposilujete, spálíte kalorie a také se pobavíte. Taneční kroky přitom nejsou nijak náročné, takže se nemusíte bát Flowin dance navštívit i pokud se nepokládáte za tanečně nadaného.

Jak vypadá lekce Flowin dance? Celá lekce trvá asi 45 – 60 minut. Na začátku Vás lektorka seznámí se základními principy (stát rovně, vnímat svá chodidla). Na rozdíl od klasického Flowinu nemusíte mít chodidla přitisknutá k podložce celá, pata se při mnoha cvicích odlepuje od země a umožňuje Vám lepší taneční krok. Začíná se jednodušším rozehřátím a pokračuje se náročnějšími až posilovacími cviky, při kterých ale spíše tančíte, než posilujete. Deset minut je ale věnováno čistému posilování paží a břicha, jinak se tančí, i když s důrazem například na stehna či hýždě. Některé pohyby jsou pro začátečníky složité, zapojujete svaly, o kterých ani nevíte, že je máte, ale po pár lekcích Flowin dance všemu přijdete na kloub. Na konci se tempo opět zpomaluje a přechází se ke krátkému strečinku a relaxaci. Celá lekce probíhá za zvuků taneční hudby (mamba, jazz, samba, rock’n’roll).

Na lekci budete potřebovat pohodlné oblečení, láhev vody a ručník. Můžete tančit ve sportovní obuvi i bez ní, to záleží jen na Vás. Lekci Flowin dance může navštívit každý bez ohledu na věk, pohlaví či tělesnou kondici. Jedinou překážkou může být, že se u nás cvičí zatím pouze v Praze. Pokud byste ale chtěli do této aktivity investovat, můžete si koupit podložku a DVD slovenských cvičitelek přímo domů.

Flowin dance - video

zdroj: youtube.com, httpresources.sport‑tiedje.com, www.winfried‑mett.de
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Chcete zhubnout, ale bojíte se prázdného žaludku a častého hladu? Vybírejte si potraviny, které neobsahují mnoho kalorií, ale zasytí na delší dobu. Víte, jaké jsou ty nejlepší?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Co je v těle, to se počítá. Přesně toto poupravené rčení by se dalo použít pro posilování pánevního dna pomocí Kegelových cviků. Nejenom, že tím podpoříte normální funkci močového měchýře a střev, navíc zpevníte core či zlepšíte své sexuální zdraví! Tento článek vám představí další benefity i jednoduchý návod k jejich realizaci.