Batáty neboli sladké brambory k nám doputovaly původně z Ameriky. Mají lehce nasládlou chuť, a proto se hodí i k sladším pokrmům.
Nejčastěji však slouží jako příloha nebo jako zdravé zobání v podobě hranolek a chipsů. Pojďme se podívat na čtyři nejlahodnější způsoby, jak si je můžete připravit.
1. Batátové hranolky s rozmarýnem
Asi nejklasičtější příprava hranolek, kterou zkrátka musíte ozkoušet.
- Recept na přípravu najdete v samostatném článku Batátové hranolky s rozmarýnem vám provoní celou kuchyň
2. Batátové hranolky na sladko
Nebojte se ještě sladší chuti. Tahle varianta s javorovým sirupem je osvěžující a opravdu lahodná. Navíc ze všech variant nejzdravější.
- Recept na přípravu najdete v samostatném článku Batátové hranolky na sladko – zdravé zobání k filmu
3. Pikantní batátové hranolky
Tak i něco pro pořádné chlapy! Je tady trochu pálivější varianta.
- Recept na přípravu najdete v samostatném článku Pikantní batátové hranolky se sýrem
Plus jedna: Batátové chipsy
V nadpisu jsme vám slíbili plus jeden, tak tady ho máte.
- Recept na přípravu najdete v samostatném článku Batátové chipsy potěší všechny milovníky slaných dobrot