Detox skladu! Před 11 hodinami jsme přidali do detoxu nový produkt s 39% slevou  

3 jednoduché recepty z dýně Hokkaido, které musíte zkusit!

3 jednoduché recepty z dýně Hokkaido, které musíte zkusit!

Michaela Dobiášová Michaela Dobiášová před 10 měsíci

Co se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Žluté listí, burčák, jablka, čaj… nebo dýně?

Dýně je v kuchyni velmi vděčnou ingrediencí. Pořídíte ji za pár kaček a využít ji můžete nasladko i naslano, stejně tak ji můžete posnídat, poobědvat i povečeřet. Jediný mráček na jinak jasném dýňovém nebi přichází v okamžiku, kdy dojde na loupání. Každý ví, že loupání dýně je práce fyzicky náročná, vyžaduje spoustu sil a občas i nějakou tu kapku krve. Dýně Hokkaido má tu výhodu, že se loupat nemusí, a tak si veškerou ušetřenou sílu můžete schovat raději do fitka.

Pojďme se společně podívat na tři jednoduché dýňové recepty, které vám nevezmou moc času, provoní celý byt a potěší všechny členy rodiny!

Nadýchané lívance

Na 6 lívanců budeme potřebovat:

Postup:
Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na hladké pyré. Odebereme 250 g a přidáme k nim vejce, kokosové mléko a skořici. V jiné nádobě smícháme pohankovou mouku, protein a prášek do pečiva. Poté přidáme suché ingredience k těm mokrým a vytvoříme těsto. Smažíme na kokosovém oleji z obou stran.

1508696316_a_782.jpg

Polévka s proteinovými krutony

Na hrnec polévky budeme potřebovat:

Na krutony budeme potřebovat:

Postup:
Dýni a batát upečeme do měkka. Na ghí másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kousky pokrájenou dýni a batát a podlijeme vodou (množství vody záleží na tom, jak chceme mít polévku hustou). Chvíli vše společně povaříme a poté okořeníme solí, pepřem, koriandrem a tymiánem a sundáme z plotny. Přidáme arašídové máslo, limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladký krém.

Všechny ingredience na krutony smícháme dohromady a vytvoříme těsto, kterým naplníme vymazanou chlebovou formu. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 30 min.
Vychladlý proteinový chléb nakrájíme na plátky a ty dále na malé kostičky. Kostičky přesuneme na plech s pečícím papírem a necháme v troubě zezlátnout.

1508696463_a_782.jpg

Roláda s tvarohovou náplní 

Na 1 roládu budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat:

Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na hladké pyré. Odebereme 300 g a přidáme k nim vejce. V jiné nádobě smícháme rýžovou mouku, protein, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme suché ingredience k dýňovému pyré a vytvoříme těsto. To přelijeme na plech o rozměrech 30 cm x 40 cm vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 minut. Po vydělání z trouby okamžitě přesuneme plát těsta i s pečícím papírem z horkého plechu na rovnou podložku a necháme vychladnout.
Mezi tím smícháme tvaroh, kešu máslo a FlavDrops a vytvoříme krém. Ten rovnoměrně naneseme na vychladlé těsto a srolujeme. Hotovou roládu přesuneme na pár hodin do lednice a necháme uležet.

1508696504_a_782.jpg

Až některý z receptů vyzkoušíte, nezapomeňte ho vyfotit a postnout na Instagram s hashtagem #aktinrecepty. Těšíme se, až vaše výtvory budeme moci odměnit lajkem!

  •