3 jednoduché recepty z dýně Hokkaido, které musíte zkusit!

3 jednoduché recepty z dýně Hokkaido, které musíte zkusit!

Co se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Žluté listí, burčák, jablka, čaj… nebo dýně?

Dýně je v kuchyni velmi vděčnou ingrediencí. Pořídíte ji za pár kaček a využít ji můžete nasladko i naslano, stejně tak ji můžete posnídat, poobědvat i povečeřet. Jediný mráček na jinak jasném dýňovém nebi přichází v okamžiku, kdy dojde na loupání. Každý ví, že loupání dýně je práce fyzicky náročná, vyžaduje spoustu sil a občas i nějakou tu kapku krve. Dýně Hokkaido má tu výhodu, že se loupat nemusí, a tak si veškerou ušetřenou sílu můžete schovat raději do fitka.

Pojďme se společně podívat na tři jednoduché dýňové recepty, které vám nevezmou moc času, provoní celý byt a potěší všechny členy rodiny!

Nadýchané lívance

Na 6 lívanců budeme potřebovat:

Postup:
Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na hladké pyré. Odebereme 250 g a přidáme k nim vejce, kokosové mléko a skořici. V jiné nádobě smícháme pohankovou mouku, protein a prášek do pečiva. Poté přidáme suché ingredience k těm mokrým a vytvoříme těsto. Smažíme na kokosovém oleji z obou stran.

1508696316_a_782.jpg

Polévka s proteinovými krutony

Na hrnec polévky budeme potřebovat:

Na krutony budeme potřebovat:

Postup:
Dýni a batát upečeme do měkka. Na ghí másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kousky pokrájenou dýni a batát a podlijeme vodou (množství vody záleží na tom, jak chceme mít polévku hustou). Chvíli vše společně povaříme a poté okořeníme solí, pepřem, koriandrem a tymiánem a sundáme z plotny. Přidáme arašídové máslo, limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladký krém.

Všechny ingredience na krutony smícháme dohromady a vytvoříme těsto, kterým naplníme vymazanou chlebovou formu. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 30 min.
Vychladlý proteinový chléb nakrájíme na plátky a ty dále na malé kostičky. Kostičky přesuneme na plech s pečícím papírem a necháme v troubě zezlátnout.

1508696463_a_782.jpg

Roláda s tvarohovou náplní 

Na 1 roládu budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat:

Dýni upečeme do měkka, zbavíme ji semínek a rozmixujeme na hladké pyré. Odebereme 300 g a přidáme k nim vejce. V jiné nádobě smícháme rýžovou mouku, protein, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme suché ingredience k dýňovému pyré a vytvoříme těsto. To přelijeme na plech o rozměrech 30 cm x 40 cm vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 minut. Po vydělání z trouby okamžitě přesuneme plát těsta i s pečícím papírem z horkého plechu na rovnou podložku a necháme vychladnout.
Mezi tím smícháme tvaroh, kešu máslo a FlavDrops a vytvoříme krém. Ten rovnoměrně naneseme na vychladlé těsto a srolujeme. Hotovou roládu přesuneme na pár hodin do lednice a necháme uležet.

1508696504_a_782.jpg

Až některý z receptů vyzkoušíte, nezapomeňte ho vyfotit a postnout na Instagram s hashtagem #aktinrecepty. Těšíme se, až vaše výtvory budeme moci odměnit lajkem!

  •