Co se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Žluté listí, burčák, jablka, čaj … nebo dýně? Dýně je v kuchyni velmi vděčnou ingrediencí. Pořídíte ji za pár kaček a využít ji můžete nasladko i naslano, stejně tak ji můžete posnídat, poobědvat i povečeřet. Jediný mráček na jinak jasném dýňovém nebi přichází v okamžiku, kdy dojde na loupání. Každý ví, že loupání dýně je práce fyzicky náročné, vyžaduje spoustu sil a občas i nějakou tu kapku krve. Dýně Hokkaido má tu výhodu, že se loupat nemusí, a tak si veškerou ušetřenou sílu můžete schovat raději do fitka.
Pojďme se společně podívat na tři jednoduché dýňové recepty, které vám nevezmou moc času, provoní celý byt a potěší všechny členy rodiny!
Nadýchané lívance
- Recept na přípravu najdete v samostatném článku Jednoduchý recept z dýně: Nadýchané lívance s lehkou chutí vanilky
Polévka s proteinovými krutony
- Recept na přípravu najdete v samostatném článku Jednoduchý recept z dýně: Polévka s proteinovými krutony
Roláda s tvarohovou náplní
- Recept na přípravu najdete v samostatném článku Jednoduchý recept z dýně: Roláda s tvarohovou náplní