Chicken breast fillet - recenze

Chicken breast fillet - recenze

Tato recenze bude trochu netypická, přeci jen recenzovat kuře ve vlastní šťávě, které se velmi podobá klasickým tuňákům, tak často používaným v kulturistice a fitness, se mi nepoštěstí zřejmě každý den. Proto to zkusím vzít trochu komplexněji.

Chicken breast fillet - recenze

Úvodní slovo

Dnes vám zde nabídnu pouze recenzi. Uvažoval jsem sice nad tím, že bych vám ji doplnil o nějaký recept, nicméně bych dával dohromady jablka a hrušky a navíc, nejsem zřejmě tak kulinářsky zdatný, jak bych chtěl. Proto si do vaření s kuřetem spíše pozvu některou z našich Aktin slečen, která mi jistě ochotně pomůže.

Abych se ale dostal k samotnému kuřeti. Tato fitness novinka se k nám dostala poměrně nedávno, a alespoň já jsem měl možnost ve svém okolí sledovat mnoho dotazů na to, jak chutná, jaká je složením a další dotazy týkající se této konzervy. Je trochu netradiční mačkat kuře do konzervy. Nicméně osobně soudím, že je to nanejvýš praktické. Zejména pak, když se chystáte na nějakou delší cestu a nechcete riskovat to, že by se vám pracně navařené maso v kufru auta zkazilo.

Já osobně také nemám rád, když jdu na nějakou schůzku nebo konzultaci a zrovna jsem dojedl svoje poslední sousto tuňáka. Přeci jen, ne všichni tuto mojí zálibu chtějí tolerovat a tuňák je z vás cítit na metry daleko. Právě to je opět chvíle pro kuře v konzervě. Tedy jako náhrada klasického tuňáka.

Složení

Jako první se podívejme opět na složení. Nebudu vám lhát, s úsměvem na tváři jsem četl diskuzi, která se rozběhla na našem facebooku s tím, že se snad jedná o něco podobného, jako prodávají v nejmenovaném obchodním řetězci za třetinovou cenu. Zde bych rád ukončil všechny spekulace. Onen produkt jsem viděl, zakoupil a otevřel. Chápu, že český konzument je zvyklý na lunch meat pochybné kvality, chuti a původu. Nicméně si tuto nekvalitu za nízkou cenu opravdu nepleťte s kvalitním produktem z čistých kuřecích prsou, i když za cenu vyšší.

Zde si opět musíte vybrat, a já zkusím vše vysvětlit svojí chabou automobilovou terminologií. Ano, můžete jezdil otřepanou škodovkou, má kola, volant a zřejmě vás dostane i z místa A do místa B. Nicméně, pokud se chcete příjemně svézt, nemít problémy na cestě a cestu si užít. Raději pojedete v nablýskaném Audi. Právě to je srovnání konzervy lunch meatu a konzervy Chicken breast fillet.

Ve složení nalezneme: kuřecí prsní filety, vodu, sůl, modifikovaný škrob a regulátor kyselosti. Celkově se tedy dá hodnotit velmi dobře. Bez zbytečností (možná s výjimkou škrobu k zahuštění nálevu).

Tabulka nutričních hodnot na 100 g

Energie
448 kJ/107 kcal
Bílkoviny
23 g
Sacharidy
1,8 g
Tuky
1,8 g
Sůl
1,1 g

Chuť a vzhled

To, co vás bude asi nejvíce zajímat, je chuť Chicken breast fillet. Jako srovnávací kritérium jsem si vzal klasicky udělaná kuřecí prsa dušená bez soli. Hned po otevření uvidíte, že se jedná opravdu o celé kousky kuřecích prsou, které jsou po delší době v konzervě trochu zkřehčená. Jsou tedy křehčí, než klasicky udělaná prsa, nicméně i tak si zcela bez problému drží svůj tvar.

Jejich chuť není nijak výrazná, což je u konzervy jen a jen dobře. Necítíte přemíru soli ani žádnou nezvyklou pachuť masa. To je dle mého až nezvyklé, přeci jen jsem nějaký malý zádrhel očekával. Chutná jako klasické kuře mírně osolené s lehkým smetanovým nádechem. Jako největší pozitivum této konzervy považuji její přirozenou chuť kuřecího masa. Dnes už málokdo ví, jak chutná a právě produkty podobně vyrobené, tuto chuť podtrhují.

Vůně

Jako poslední kritérium jsem si pro dnešní recenzi vybral vůni. Přeci jen pro nás nepoměrně použitelnější. Jako u každé konzervy, tak i zde se hodí, když necháte konzervu chvilku odvětrat. Přeci jen maso lehce pracuje i po zavaření a vznikají v něm různé vůně. Po chvilkovém odvětrání však maso voní čistě po kuřecím, dokonce bych řekl, že zcela stejně, jako nakrájené čerstvé dušené kuřecí prso. Nemusíte se tedy bát ani tohoto.

Závěr

Abych celou recenzi uzavřel. Chicken breast fillet je dle mého dobrou alternativou kvalitního tuňáka, i ideálním fitness řešením pro chvíle, kdy zrovna nemáte dostupné kvalitní maso nebo proteinový přípravek. Dokonce si dokážu představit, že bych některé denní porce řešil právě takto. Přeci jen po celém dnu v práci se kvalita potravin, které s sebou neustále nosím, lehce snižuje a již se mi občas stalo, že jsem se přiotrávil a nebylo mi zrovna dobře. Chicken breast fillet je tedy lepší řešení.

Na tuto potravinu se však můžete těšit i dále. Jak jsem již naznačil, rádi bychom připravili recepty s tímto masem tak, abyste i vy věděli, jak jej  použít v teplé i studené kuchyni.

ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ
ProTin Chicken breast fillet

Složení: jednoduché, bez zbytečností, kvalitní

9/10

Chuť: překvapivě kuřecí, bez pachutě

9/10
Vůně: běžná, mírný zápach po otevření
8/10
Vzhled: celé kousky kuřecích prsou
9/10
Celkem 8,75/10
 
VÝHODY A NEVÝHODY
ProTin Chicken breast fillet
Klady [ + ] Zápory [ - ]
+ chuť - malé balení
+ praktičnost  
+ vůně  
Cena na internetu: 69,- za 142 g

  •