Fitness vaření z luštěnin (I.)

20. 7. 2015
2 min. Líbí se mi Komentáře
1
Uložit článek
Fitness vaření z luštěnin (I.)

Simona Cahlová si pro vás připravila několik velmi zajímavých receptů z luštěnin, jak by také ne, na svém webu stacipochopit.cz a své fanpage propaguje zdravý životní styl ve formě vegetariánství. Jak se tedy dá vařit zdravě, chutně a přitom fitness? 

Fitness vaření z luštěnin

Červená čočka na kari

Máte rádi klasickou čočku, ale její příprava Vám přijde příliš zdlouhavá? Mám pro vás jednoduchý, rychlý a velmi chutný tip! :) Je jím červená loupaná čočka, která je za 10 minut hotová - bez namáčení.

Ingredience:

  • 50g červené loupané půlené čočky
  • 30g jáhly (syrové)
  • 50g uzené tofu
  • 1/2 cibule
  • kari
  • petrželka
  • sůl

Postup:

Do osolené vody dáme vařit do jednoho kastrolku čočku a do druhého jáhly. Mezitím si nahrubo nakrájíme cibuli a na kostky uzené tofu. Poté na troše olivového oleje tyto dvě ingredience osmahneme dozlatova. Hotovou čočku ochutíme kari kořením a petrželkou a nakonec smícháme s jáhlami, cibulí a tofu. Podáváme s celozrnným pečivem nebo samotné ;)

Čočková "omáčka" s vařenými brambory

Aneb další rychlý recept s červenou čočkou, tentokrát pro milovníky brambor.

Ingredience:

  • 50g červené loupané půlené čočky
  • 1 rajče
  • 1 čl rajčatové pesto
  • stroužek česneku
  • italské koření
  • sůl
  • pepř

Postup:

Do uvařené čočky rozmačkáme oloupané rajče a přimícháme drcený česnek s rajčatovým pestem. Pak už jen dochutíme italským kořením, solí a pepřem. Chvíli ještě na mírném plameni promícháme, dle konzistence můžeme přidat lžíci vody. Podáváme s vařenými brambory zdobené pažitkou a oblíbenou bílkovinou.

Pikantní fazolový "guláš"

Poslední variantou na luštěniny je fazolový guláš z fazolí adzuki nebo pinto. Díky své pikantnosti velmi příjemný do chladných podzimních dní, ale i nyní v parném létě. 

Ingredience:

  • 40g fazolí (adzuki nebo pinto)
  • 50g quinoi (obilovina s vysokým obsahem bílkovin)
  • 50g uzeného tofu
  • 1 rajče
  • 1/2 papriky
  • 100ml rajského protlaku
  • 1/2 cibule
  • stroužek česneku
  • mletá paprika
  • mleté chilli
  • oregáno
  • sůl, pepř

Postup:

Na troše olivového oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s většími kostkami tofu. Poté k nim přimícháme na menší kostky nakrájené rajče s paprikou. Přidáme rajský protlak, 1/2 dcl vody a prolisovaný česnek. Ochutíme kořením a necháme 5 minut dusit. Ke konci přidáme uvařené fazole a quinou. Podáváme samotné, nebo s kouskem celozrnného pečiva.

Fanpage Simony Cahlové najdete zde: SIMONA CAHLOVÁ FACEBOOK

Přidej se k 44 tis. odběratelů

Každému z nich jednou týdně vybíráme ty nejlepší články, které jsou určeny 100% právě jemu.

Odebírat
Líbí se mi Uložit článek