Fitness vaření z luštěnin (II.)

Fitness vaření z luštěnin (II.)

Druhé pokračování fitness vaření z luštěnin od Simony Cahlové a www.stacipochopit.cz je zde, a jak jinak, než vegetariánsky, ale hlavně podle zásad fitness výživy. Co si pro nás dnes připravila? 

Fitness vaření z luštěnin (II.) 

Lehký fazolový salát s bramborami a špenátem

Pokud vám zbudou fazole z předešlého receptu, není nic jednoduššího než je využít do dalšího chodu. Tentokrát tu máme jednoduchý lehký salát s bramborami a špenátem.

Ingredience:

  • 20g fazolí
  • 50g bylinkové tofu
  • 50g seitan speciál
  • 1 ks mrkve
  • 100g vařených brambor
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • kousek pórku
  • česnek
  • italské koření
  • sůl

Postup:

Tofu a seitan nakrájíme na větší pásky a lehce osmahneme. Fazole máme už uvařené, takže nám stačí už jen nakrájet mrkev a pórek (na tenká kolečka) a brambory na malé kostky. V připravené misce postupně smícháme všechny ingredience, které pak ochutíme česnekem italským kořením a solí. Nakonec přimícháme čerstvý špenát a podáváme.

Luštěninový talíř s quinoou

Tato kombinace mě velmi mile překvapila. Spojení čočky, quinoi a tempehu je něco, co musíte vyzkoušet! ;-)

Ingredience:

  • 50 g hnědá čočka
  • 40 g quinoa
  • 1/2 cibule
  • 1/4 cukety
  • 1/2 papriky
  • 60g tempeh (příchuť "smažený")
  • 60g marinované tofu
  • česnek
  • kari
  • sůl

Postup:

Čočku a quinou uvaříme v osolené vodě dle návodu. Pak osmahneme nahrubo nakrájenou cibulku a na pásky nakrájenou papriku s cuketou. Jakmile je zelenina "zlatavá", přidáme ještě na kostky nakrájené tofu a tempeh. Ten v rukách "rozdrobím" a přimíchám do směsi, aby se chutě hezky propojily. Nakonec pokrm ochutíme a smícháme s uvařenou čočkou a quinoou. Hotovo!

Fanpage Simony Cahlové najdete zde: SIMONA CAHLOVÁ FACEBOOK

  •