Druhé pokračování fitness vaření z luštěnin od Simony Cahlové a www.stacipochopit.cz je zde, a jak jinak, než vegetariánsky, ale hlavně podle zásad fitness výživy. Co si pro nás dnes připravila?
Fitness vaření z luštěnin (II.)
Lehký fazolový salát s bramborami a špenátem
Pokud vám zbudou fazole z předešlého receptu, není nic jednoduššího než je využít do dalšího chodu. Tentokrát tu máme jednoduchý lehký salát s bramborami a špenátem.
Ingredience:
- 20g fazolí
- 50g bylinkové tofu
- 50g seitan speciál
- 1 ks mrkve
- 100g vařených brambor
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- kousek pórku
- česnek
- italské koření
- sůl
Postup:
Tofu a seitan nakrájíme na větší pásky a lehce osmahneme. Fazole máme už uvařené, takže nám stačí už jen nakrájet mrkev a pórek (na tenká kolečka) a brambory na malé kostky. V připravené misce postupně smícháme všechny ingredience, které pak ochutíme česnekem italským kořením a solí. Nakonec přimícháme čerstvý špenát a podáváme.
Luštěninový talíř s quinoou
Tato kombinace mě velmi mile překvapila. Spojení čočky, quinoi a tempehu je něco, co musíte vyzkoušet! ;-)
Ingredience:
- 50 g hnědá čočka
- 40 g quinoa
- 1/2 cibule
- 1/4 cukety
- 1/2 papriky
- 60g tempeh (příchuť "smažený")
- 60g marinované tofu
- česnek
- kari
- sůl
Postup:
Čočku a quinou uvaříme v osolené vodě dle návodu. Pak osmahneme nahrubo nakrájenou cibulku a na pásky nakrájenou papriku s cuketou. Jakmile je zelenina "zlatavá", přidáme ještě na kostky nakrájené tofu a tempeh. Ten v rukách "rozdrobím" a přimíchám do směsi, aby se chutě hezky propojily. Nakonec pokrm ochutíme a smícháme s uvařenou čočkou a quinoou. Hotovo!