Hovězí rolka se špenátem - FIT recepty

Hovězí rolka se špenátem - FIT recepty

První recept z nového seriálu FIT recepty. Dnes se naučíme připravovat hovězí rolky se špenátem. Se seriálem FIT recepty se budete na stránkách Aktin.cz setkávat pravidelně.

fit recepty

 

 

 

 

 

 

Hovězí rolka se špenátem

Suroviny na 4 porce

  • 900 g mletého hovězího zadního masa
  • 2 bílky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g čerstvých špenátových listů - může být i víc
  • 2 mrkve
  • koření - majoránka, sůl, pepř, kmín

Hovězí rolka se špenátem

Uvaříme si mrkev do poloměkka. Na 3 minuty dáme spařit špenátové listy. Po 3 minutách je vyjmeme, vyždímáme a nakrájíme. Ochutíme si pomleté maso připraveným kořením (majoránka, sůl, pepř, kmín) a přidáme ušlehané bílky, pokrájenou cibuli a česnek. Maso rozprostřeme na potravinovou fólii, pokladem špenátovými listy a na okraj dáme vařenou mrkev. Maso zamotáme do tvaru rolády a nandáme na plech. Na plechu ho ještě posypeme grilovacím kořením. Pečeme na pečícím papíru asi 90-120 minut v troubě. Teplotu nastavíme na 150-200°.


Obsah živin na jednu porci:

Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
1447 kJ 52 g 11 g 13 g


Aktin.cz dodává k receptu:

Tento recept je pro vysoký obsah bílkovin vhodný do objemové diety, kdy si přidáte přílohu (brambory, těstoviny). Je vhodný také do rýsovacího období, a to z důvodu nízkého obsahu sacharidů.

 

 

 

Autorkou toho receptu je:

Petra Urbánková

Petra Urbánková


Věk: 28 let
Výška: 162 cm
Váha: mimosoutěžní 57 kg, soutěžní 49 kg


Soutěžní kategorie: bodyfitness do 164cm
Úspěchy: mistryně republiky 2010
Koníčky: výživa, vaření, cestování, fitbox


Petra Urbánková se v současnosti chystá na Mistrovství světa 2010, 1.10. v Mexiko city.

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho na Facebooku     Sdílet

  •