Aspikové kuře - FIT recepty

Aspikové kuře - FIT recepty

Nadále pokračujeme v našem seriálu, kde vám přinášíme návody na to, jak si připravit chutná, výživná, zdravá, ale hlavně fitness jídla. V dnešním pokračování tohoto velmi navštěvovaného seriálu se podíváme na to, jak připravovat zdravou kuřecí pochutku s názvem: "Aspikové kuře".

fit recepty

 

 

 

 

 

 

Aspikové kuře

Suroviny

  • 250g vařených kuřecích prsou
  • 300g sterilované zeleniny
  • 5g zahušťovadla agar
  • bobkový list
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • 2dcl vývaru
  • 2dcl vody

Aspikové kuře

V misce si smícháme pokrájené kuřecí maso se zeleninou. Poté si připravíme nálev: v hrnci dáme vařit vývar a vodu s agarem. Necháme 2 minuty přejít varem necháme trochu zchladit. Misku, ve které chceme přetvořit aspik na námi požadovaný tvar, ochladíme studenou vodou a naplníme směsí smíchanou s lákem. Necháme do druhého dne odležet v lednici. Vyklopíme a podáváme s pečivem nebo jen tak se zeleninou. Pokud chceme masitější verzi nahradíme část zeleniny kuřecím masem.

.


Obsah živin na 100 g aspiku:

Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
333 kJ 11,6 g 6,3 g 0,5 g


Aktin.cz dodává k receptu:

Aspikové kuře je vhdoné zejména jako předkrm před hlavním jídelm, dokáže velmi dobře zasytit a v kombinaci s pečivem je výbornou pocoutkou večer k televizi nebo po obědě. Toto jídlo není určeno jako hlavní, ale plně může nahradit lehkou svačinku.

 

 


Co je to agar?


Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid (lineární polymer galaktózy) s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodu Floridae. V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Je známý i jako japonská želatina, kanten nebo E406.

Autorkou toho receptu je:

Petra Urbánková

Petra Urbánková


Věk: 28 let
Výška: 162 cm
Váha: mimosoutěžní 57 kg, soutěžní 49 kg


Soutěžní kategorie: bodyfitness do 164cm
Úspěchy: mistryně republiky 2010
Koníčky: výživa, vaření, cestování, fitbox


Petra Urbánková se v současnosti chystá na Mistrovství světa 2010, 1.10. v Mexiko city.

Další recepty :


     SNÍDANĚ ŠAMPIONŮ     HOVĚZÍ ROLKA SE ŠPENÁTEM    NÍZKOKALORICKÉ PALAČINKY   

SNÍDANĚ ŠAMPIONŮ

Hovězí rolka se špenátem

Nízkokalorické palačinky


   LETNÍ TUŇÁKOVÝ SALÁT                 PLNĚNÁ DÝNĚ

LETNÍ TUŇÁKOVÝ SALÁT

Plněná dýně

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho na Facebooku     Sdílet

  •