Syrské rizoto - FIT recepty

Syrské rizoto - FIT recepty

Nadále pokračujeme v našem seriálu, kde vám přinášíme návody na to, jak si připravit chutná, výživná, zdravá, ale hlavně fitness jídla. V dnešním pokračování tohoto velmi úspěšného seriálu se podíváme na to, jak připravovat "Syrské rizoto".

fit recepty

 

 

 

 

 

 

Syrské rizoto

Suroviny

  • 250 g bulguru
  • 350 g kuřeciho masa
  • 50 g rozinek
  • 50 g mandlí
  • 1 cibule
  • kari
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Syrské kuře

Nejdříve si uvaříme bulgur klasickým způsobem. Rozinky namočíme do citronové vody a mandle vložíme do vařící vody, po půl minutě je vyjmeme a oloupeme. Na rozehřáté pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a kuřecí maso nakrájené na nudličky. Přidám kari, česnek na kousky, rozinky a mandle a krátce osmahnu. Vmícháme měkký bulgur a krátce prohřejeme dohromady. Rizoto vtlačíme postupně do větší naběračky, vypláchnuté studenou vodou, vyklopíme na talíř a ozdobíme zeleninou.

Obsah na celou porci:

Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
1199 kJ 12 g 73 g 2 g


Aktin.cz dodává k receptu:

Syrské rizoto je výborným hlavním jídlem v případě, že vaše dieta je obohacena o více sachararidů. Dobře doplní energii před tréninkem a je vhodné i jako zdravý oběd.

 

 


Co je to bulgur?

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.

Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh).

V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Autorkou toho receptu je:

Petra Urbánková

Petra Urbánková


Věk: 28 let
Výška: 162 cm
Váha: mimosoutěžní 57 kg, soutěžní 49 kg


Soutěžní kategorie: bodyfitness do 164cm
Úspěchy: mistryně republiky 2010
Koníčky: výživa, vaření, cestování, fitbox


Petra Urbánková se v současnosti chystá na Mistrovství světa 2010, 1.10. v Mexiko city.

Další recepty :


     SNÍDANĚ ŠAMPIONŮ     HOVĚZÍ ROLKA SE ŠPENÁTEM    NÍZKOKALORICKÉ PALAČINKY   

SNÍDANĚ ŠAMPIONŮ

Hovězí rolka se špenátem

Nízkokalorické palačinky


   LETNÍ TUŇÁKOVÝ SALÁT                 PLNĚNÁ DÝNĚ 

LETNÍ TUŇÁKOVÝ SALÁT

Plněná dýně

      ASPIKOVÉ KUŘE

ASPIKOVÉ KUŘE

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho na Facebooku     Sdílet

  •