Jak to dopadlo, když si strongman Eddie Hall vyměnil na den jídlo se svou ženou?

Komentáře
2
Jak to dopadlo, když si strongman Eddie Hall vyměnil na den jídlo se svou ženou?
obrázek z youtube kanálu Eddie 'The Beast' Hall
Co v článku najdeš?
Zobrazit seznam Skrýt seznam

Denní energetický příjem je vysoce individuální záležitost. Na obalech potravin sice čteme o referenční hodnotě příjmu 2000 kcal denně, ale to vůbec nemusí platit pro všechny. 

Někdo se spokojí s půlkou (což ve skutečnosti není úplně dobrý nápad), jiný bude hladově koukat i po dvojnásobku. Podobný je i případ britského strongmana Eddieho Halla, který si na den vyměnil všechno jídlo se svou ženou. Jak to zvládli a co za den všechno snědli?

Jak se popere manželka Eddieho Halla s jeho denním přísunem jídla?

  • Eddie Hall je britský strongman, který na sebe upozornil v roce 2016, kdy jako první na světě dokázal zvednout 500 kg na mrtvý tah. Eddie váží 186 kg při výšce 190 cm a ve svém tréninku se zaměřuje především na silové cvičení mrtvých tahů. V jídle se rozhodně nešetří, denně si nakládá minimálně 5000 kalorií, a tak to se svou postavou dopracoval až za hranici 30 % tuku, hodnota BMI indexu je u něj asi 51 kg/m² (podle tabulek BMI morbidní obezita, ale to mu raději neříkejte).

  • Alexandra Hall je manželkou Eddieho Halla, má svůj kadeřnický salón Bobo’s Barbers a samozřejmě se věnuje také silovému tréninku. Její běžný denní energetický příjem se pohybuje pod hranicí 2000 kcal, což je takový typický energetický příjem pro sportující drobnější ženu.

Kráska a zvíře v reálném podání. Aby se poznali o trochu lépe, rozhodli se vyměnit si na jeden den své jídlo. Jak se s tím dokázali poprat a co byl největší problém?

Půlkilový steak jako odměna? Vysvětlete to vegetariánce...

Alexandra Hall je vegetariánka. Její zděšený výraz již u Eddieho anglické snídaně je proto zcela vypovídající. Když se po snídani (1000 kcal) začne prolévat litry brusinkového džusu, už asi tuší, že bude mít náročný den. To ještě ale neví, že ji během nejtěžších sérií mrtvých tahů ještě čeká menší svačina a že po tréninku dostane 4 odměrky proteinu v litru plnotučného mléka.

To Eddie má opačný problém. U snídaně si nedůvěřivě prohlíží svou porci hub s dvěma míchanými vejci, a když mu jeho žena věnuje na trénink čistou vodu (to jako fakt někdo trénuje jen s vodou?!), nevěřícně kroutí hlavou.

Nakonec to ale oba zvládli. Alexandra je zralá na umření, Eddie má sto chutí sníst i ji, ale vydrželi to.  

[Instagram]

Vejce, protein, steak, ale hlavně nezapomenout na cheesecake

Pokud byste chtěli napodobit denní režim Eddie Halla podobně jako jeho manželka, můžete se držet jeho běžného dietního režimu, který odkryl v přiloženém videu.

Průměrný jídelníček Eddieho Halla, který čekal jeho manželku:

  1. Velká anglická snídaně, pudink, slazená káva tvoří základ Eddieho snídaně.

  2. Během tréninku pije Eddie brusinkový džus, po tréninku ho čekají 4 odměrky proteinu a litr plnotučného mléka.

  3. Oběd: po předkrmu následuje velký T‑bone steak s hranolky, smaženými cibulovými kroužky, česnekový chléb a nesmí chybět ani cheesecake na závěr.

  4. Čtyři tuňákové sendviče s balíkem chipsů a jablkem.

  5. Večeře a Fajitas s pšeničnými plackami, pokud zvládnete čtyři, budete jako Eddie. Dezert v podobě cheesecaku. 

  6. Před spaním velká porce proteinu, ale to asi není potřeba ani připomínat…

Průměrný jídelníček Alexandry Hall, který čekal slavného strongmana: 

  1. Snídaně byla tvořena dvěma míchanými vejci s houbami.

  2. Oběd: toust s houbovou směsí, wrap s červenou řepou, sojové maso a zelenina, sklenka bílého vína.

  3. Fajitas neminuly ani Eddieho, ovšem v tomto případě šlo o pouhou jednu větší plněnou tortillu.

Sečteno a podtrženo, Alexandra si na svůj kalorický účet připsala 7780 kcal (!), Eddie se musel spokojit s denním energetickým příjmem 1150 kcal, což je sice méně než její běžný příjem, ale nejspíš chtěla Eddieho pořádně potrápit.

Jídlo je jen část úspěchů Eddieho Halla

Těch důvodů, proč je Eddie tak silný, je mnoho. Mezi ty nejdůležitější patří vydatná strava, těžké tréninky a spousta odpočinku potřebného na kvalitní regeneraci. A samozřejmě bychom neměli zapomínat na genetickou výbavu, bez které by to Eddie takto vysoko nikdy nedotáhl, a to ani s takovým množstvím paliva, kterého jsme zde byli svědky.

Je životní styl Eddieho Halla zdravý? Samozřejmě, že ne! Ovšem někdy si extrémní výkony žádají extrémní přístup, takže pokud chceme sledovat stále nové a lepší výkony, je třeba se smířit s tím, že ani sport nemusí být vždy tou nejlepší cestou za zdravým životním stylem.

Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Nízkokalorické potraviny, které nejdéle zasytí a spolehlivě pomůžou s hubnutím
Chcete zhubnout, ale bojíte se prázdného žaludku a častého hladu? Vybírejte si potraviny, které neobsahují mnoho kalorií, ale zasytí na delší dobu. Víte, jaké jsou ty nejlepší?
10 osvědčených tipů, jak zvládnout kalorický deficit
10 osvědčených tipů, jak zvládnout kalorický deficit
Jak z hubnutí dostat maximum? S tímto přehledem objevíte úplně novou dimenzi hubnutí a kila se budou ztrácet téměř sama!
Sex a hubnutí: Kolik kalorií můžeme při sexu spálit?
Sex a hubnutí: Kolik kalorií můžeme při sexu spálit?
Sex je fyzicky náročná činnost, která zajistí nejen potěšení, ale spálí i nějaké ty kalorie. Kolik kalorií je možné při jednotlivých polohách spálit a jak nám to pomůže v hubnutí?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Komplexní sacharidy v potravinách: 10 nejlepších zdrojů
Komplexní sacharidy v potravinách: 10 nejlepších zdrojů
Sacharidům není třeba se vyhýbat, stačí si jen kvalitně vybírat. Po jakých zdrojích komplexních sacharidů se vyplatí sáhnout?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
8 tipů na zdravé svačiny do práce i do školy
8 tipů na zdravé svačiny do práce i do školy
Je dobré být připravený na zahnání hladu rychlou svačinou, který nás přepadne ve škole nebo v práci. A co si s sebou můžete vzít? Pojďme na to!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Že příprava jídel a krabičkování trvá dlouho? S našimi doporučeními se vejdete v pohodě do 20 minut a máte připravené jídlo na celý další následující den!
Puriny ve stravě a dna: kdy je potřeba dát si pozor?
Puriny ve stravě a dna: kdy je potřeba dát si pozor?
Při zvýšené hladiny kyseliny močové v organismu je vhodné omezit příjem purinů ve stravě. Jakých potravin se to týká a co bychom ve stravě naopak neměli vynechat?
6 skupin potravin, které pomohou při zácpě
6 skupin potravin, které pomohou při zácpě
Zácpa občas potká každého z nás a není to nic příjemného. Dá se jí ale zbavit, stejně jako je možné jí předcházet. V článku si řekneme, které potraviny bychom měli v jídelníčku mít, aby nás trápila co nejméně.
12 důvodů, proč máte pořád hlad
12 důvodů, proč máte pořád hlad
Dali jste si jasný cíl, ke kterému se snažíte dostat, má to ale jeden háček... Pořád vás trápí hlad, který vám může bránit v dosažení výsledků. Máme pro vás 12 tipů, díky kterým ho jednou provždy porazíte.