Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový

Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový
  • Fotografie 1

Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový

0 hodnocení
0 / 5 Produkt zatím nebyl hodnocen
- %
Doporučuje
Produkt zatím nebyl hodnocen
1,6 tis.
zobrazení
Tolik uživatelů si produkt prohlíželo

Směs na přípravu domácího kváskového chleba bez lepku.

    Dostupnost Cena Počet kusů    

Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový  - bezlepková směs pro přípravu domácího kváskového chleba

Pečivo z kvásku odlišuje od toho běžného zejména výrazná chuť a vůně a díky vyšší kyselosti těsta má také delší trvanlivost. Navíc se kvásku přisuzuje schopnost produkovat antimikrobiální látky, které pečivo ochraňují před nežádoucími mikroorganismy. Kváskové pečení sice není nic jednoduchého, ale v Adveni vyvinuli tuto speciální směs, která je vyladěná tak, že si můžete snadno připravit vlastní kváskový chléb bez lepku, i když nejste zrovna profesionální pekaři.

Balení obsahuje dva sáčky - směs pro přípravu kvasu a směs pro přípravu chleba.

Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový  v bodech:

  • vyrobeno v České republice
  • snadná příprava
  • bez lepku
  • výrazná chuť a vůně
Balení: 500 g
  100 g*
Energetická hodnota 847 kJ / 202 kcal
Tuky 0,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 43 g
- z toho cukry < 0,5 g
Bílkoviny 5 g
Sůl 1,4 g

*výživové údaje na 100 g hotového chleba

Ingredience:

Sypká směs pro přípravu kvasu: čiroková mouka, pohanková mouka, dextróza, kukuřičná mouka, hrachová mouka, květový med sušený. Směs pro přípravu chleba: mouka z bílé rýže, mouka z hnědé rýže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulin, kurakkanová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo)

Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy sezamu.

 

Doporučení výrobce

  • Celková příprava cca 27 hodin - 24 h kvašení, 2 h kynutí, 1 h pečení.
  • Postup přípravy kvasu: Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil a nasypte jej do misky. Přilijte 250 ml teplé vody a promíchejte. Misku důkladně přikryjte potravinovou fólií, do které udělejte (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě (32-35°C) nechce kvasit 24 hodin. Hotový kvásek poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek.
  • Postup přípravy chleba v domácí pekárně nebo v klasické troubě: Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Pro přípravu v pekárně nalijte do mísící nádoby 220 ml teplé vody, přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Pekárnu nastavte na program „Těsto“ a směs nechte 3-5 minut míchat. Pro přípravu v troubě nalijte 220 ml teplé vody do formy, ve které se bude chleba péct (např. skleněný pekáček), přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Směs důkladně promíchejte. Poté směs v mísící nádobě nebo pečicí formě nechejte při teplotě 32-35 °C kynout (v pekárně nebo na teplém místě) cca 2 hodiny. Po vykynutí pečte cca 1 hodinu v pekárně na krátký program nebo v klasické troubě při 200 °C.
  • TIP: Pro větší objem můžete přidat 1 g suchého droždí. (Není to však nutné, chléb nakyne i tak.)

Upozornění

  • Potravina.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Není určeno jako náhrada pestré stravy.
  • Uchovávejte v suchu, chraňte před teplem.
  • Není vhodné pro vegetariány a vegany.
  • Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy sezamu.

Související produkty

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostatní také nakoupili

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recenze

Tento produkt dosud nebyl hodnocen. Buďte první!