
Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový - bezlepková směs pro přípravu domácího kváskového chleba
Pečivo z kvásku odlišuje od toho běžného zejména výrazná chuť a vůně a díky vyšší kyselosti těsta má také delší trvanlivost. Navíc se kvásku přisuzuje schopnost produkovat antimikrobiální látky, které pečivo ochraňují před nežádoucími mikroorganismy. Kváskové pečení sice není nic jednoduchého, ale v Adveni vyvinuli tuto speciální směs, která je vyladěná tak, že si můžete snadno připravit vlastní kváskový chléb bez lepku, i když nejste zrovna profesionální pekaři.
Balení obsahuje dva sáčky - směs pro přípravu kvasu a směs pro přípravu chleba.
Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový v bodech:
- vyrobeno v České republice
- snadná příprava
- bez lepku
- výrazná chuť a vůně
Balení: 500 g | ||||
100 g* | ||||
Energetická hodnota | 847 kJ / 202 kcal | |||
Tuky | 0,9 g | |||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g | |||
Sacharidy | 43 g | |||
- z toho cukry | < 0,5 g | |||
Bílkoviny | 5 g | |||
Sůl | 1,4 g |
*výživové údaje na 100 g hotového chleba
Ingredience:
Sypká směs pro přípravu kvasu: čiroková mouka, pohanková mouka, dextróza, kukuřičná mouka, hrachová mouka, květový med sušený. Směs pro přípravu chleba: mouka z bílé rýže, mouka z hnědé rýže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulin, kurakkanová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo)
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy sezamu.
Doporučení výrobce
- Celková příprava cca 27 hodin - 24 h kvašení, 2 h kynutí, 1 h pečení.
- Postup přípravy kvasu: Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil a nasypte jej do misky. Přilijte 250 ml teplé vody a promíchejte. Misku důkladně přikryjte potravinovou fólií, do které udělejte (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě (32-35°C) nechce kvasit 24 hodin. Hotový kvásek poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek.
- Postup přípravy chleba v domácí pekárně nebo v klasické troubě: Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Pro přípravu v pekárně nalijte do mísící nádoby 220 ml teplé vody, přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Pekárnu nastavte na program „Těsto“ a směs nechte 3-5 minut míchat. Pro přípravu v troubě nalijte 220 ml teplé vody do formy, ve které se bude chleba péct (např. skleněný pekáček), přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Směs důkladně promíchejte. Poté směs v mísící nádobě nebo pečicí formě nechejte při teplotě 32-35 °C kynout (v pekárně nebo na teplém místě) cca 2 hodiny. Po vykynutí pečte cca 1 hodinu v pekárně na krátký program nebo v klasické troubě při 200 °C.
- TIP: Pro větší objem můžete přidat 1 g suchého droždí. (Není to však nutné, chléb nakyne i tak.)
Upozornění
- Potravina.
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Není určeno jako náhrada pestré stravy.
- Uchovávejte v suchu, chraňte před teplem.
- Není vhodné pro vegetariány a vegany.
- Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy sezamu.
Související produkty
Ostatní také nakoupili
Recenze
Tento produkt dosud nebyl hodnocen. Buďte první!
Dotazy
- +420 608 274 646
- podpora@aktin.cz