Allnature Vanilkový lusk
Allnature Vanilkový lusk
Allnature Vanilkový lusk je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty.
Allnature Vanilkový lusk je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty.
Allnature Vanilkový lusk je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty. Nejcennější součástí vanilkového lusku je jeho dřeň, kterou tvoří drobná černá zrníčka. Ta z lusku nejlépe vybereš tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneš a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeš z obou polovin lusku. Zrníčka vanilky se používají jako přísada do sladkých jídel - cukroví, koláčů, zmrzlin a krémů.
Vanilkové lusky zbavené dřeně můžeš použít do svařeného vína, nebo je vhazovat do lahve s třtinovým rumem a nechat macerovat. Takový rum je opět výborný do sladkých krémů, dezertů a na flambování, při kterém se vanilka uvolní a intenzívně provoní pokrm i celou kuchyň.
Pro ovonění klasického cukru do něj vlož plod vanilky na několik dnů. Po následném omytí je lusk připraven k dalšímu použití. Lze jej použít vícekrát.