Amylon Agar BIO
Amylon Agar BIO - přírodní prášek na přípravu želé
Amylon Agar BIO je přírodní prášková alternativa rostlinné želatiny. Má bohaté využití v kuchyni, jak nasladko, tak i naslano. Používá se do krémů, polev, pudingů, na dortové či koláčové želé a na přípravu aspiků. Bio agar můžeš také využít jako želírující činidlo nebo ztužovadlo. Díky vysoké želírovací schopnosti můžeš s pomocí agaru vytvořit opravdu vysoké vrstvy želé na dortech a zákuscích – je totiž pevnější než živočišná želatina a dobře drží tvar při krájení. Tuhne už při pokojové teplotě.
Pozor, stejně jako normální želatina ale dostatečně netuhne za přítomnosti některých enzymů z čerstvého ovoce! Týká se to například kiwi, ananasu, papáji, manga či broskve. Pokud však chceš tyto ovocné druhy použít, nejdřív je tepelně uprav. Tepelná úprava tyto enzymy ničí. Obecně platí, čím kyselejší ovoce, tím řidší agar. Pokud potřebuješ kyselý agar, přikyseluj ho tedy až v poslední fázi, když už se nevaří.
Amylon Agar BIO v bodech:
- přírodní alternativa rostlinné želatiny
- vhodné do krémů, polev, pudingů a dortů
- lze využít k vytvoření vysokých želé vrstev
- tuhne už při pokojové teplotě
Kalorické tabulky
100 g | 10 g | |
Energetická hodnota | 700 kJ / 167 kcal | 70 kJ / 17 kcal |
Tuky | 0 g | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 0,4 g | 0,04 g |
- z toho cukry | 0,4 g | 0,04 g |
Bílkoviny | 0 g | 0 g |
Sůl | 0,52 g | 0,05 g |
Doporučení výrobce
- Bio agar (10 g) promíchejte v 1 litru studené vody a podle potřeby přislaďte.
- Vařte za stálého míchání po dobu 3 minut.
- Po uvaření nechte mírně vychladnout.
- Nalijte do formy a nechte ztuhnout v lednici.
- Bio agar můžete připravit i z ovocné šťávy, džusu apod.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v chladu, suchu a temnu.
- Skladujte mimo dosah dětí.