Amylon Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem BIO
Amylon Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem BIO - směs na přípravu těsta a vanilkového krému
Amylon Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem BIO ti připomenou dětská léta kdy ti babička připravovala měkoučké buchtičky polité sametově jemným sladkým krémem. Zapomeň na útrpně zdlouhavou dobu během které musí těsto kynout a vychutnej si je ihned po upečení a přípravě směsi na vanilkový krém přiloženém přímo v balení.
Pšeničná mouka, třtinový cukr a další ingredience pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství a zaručí ti neoddiskutovatelnou kvalitu. Neváhej, objednej, uhněť, dej péct, nakrájej, namíchej a polij. Ale hlavně si vychutnej tradiční české jídlo jako od babičky.
Amylon Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem BIO v bodech:
- na přípravu těsta dukátových buchtiček
- obsahuje směs pro namíchání vanilkového krému
- můžeš nechat ihned péct bez kynutí
- suroviny v BIO kvalitě
- tradiční česká kuchyně pro děti i dospělé
100 g* | 100 g** | |
Energetická hodnota | 1462 kJ / 345 kcal | 792 kJ / 188 kcal |
Tuky | 0,8 g | 5,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g | 1 g |
Sacharidy | 79 g | 30 g |
- z toho cukry | 4 g | 7,3 g |
Bílkoviny | 4,8 g | 4,5 g |
Sůl | 0,47 g | 0,34 g |
*nutriční hodnoty ve 100 g sypké směsi
**nutriční hodnoty v hotovém výrobku připraveném dle návodu (těsto s vodou a olejem, krém s polotučným mlékem a cukrem)
Ingredience
Bio těsto na dukátové buchtičky 300 g: Bio pšeničná mouka, bio třtinový cukr, bio kukuřičný škrob, bio sušené odstředěné mléko, kypřicí látky (vinany draselné, uhličitany sodné), mořská sůl, bio citronová kůra, přírodní citronové aroma.
Bio vanilkový krém na bio dukátové buchtičky 30 g: Bio kukuřičný škrob, bio mletá vanilka (1 %), přírodní aroma, vanilkový extrakt, bio kurkuma.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY
- Návod k použití: obsah sáčku vysypeme do mísy, přidáme 125 ml vlažné vody a 40 ml oleje (cca 4 PL). Důkladně vypracujeme v hladké nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 6 dílů, ze kterých vyválíme válečky o průměru cca 1,5 cm. Délku válečku přizpůsobíme na šířku menšího plechu. Válečky dáme na plech vystlaný pečícím papírem, 7 x překrojíme tak, aby nám vzniklo 42 kusů buchtiček. Potřeme rozšlehaným vajíčkem nebo mlékem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C cca 20 minut. Po upečení potřeme buchtičky 2x – 3x mlékem, necháme cca 10 minut odpočinout. Vlažné buchtičky prokrojíme, rozdělíme na jednotlivé kousky, polijeme teplým bio vanilkovým krémem a servírujeme.
- VANILKOVÝ KRÉM
- Návod k použití:
- 1. Z odměřeného ½ l mléka odlijeme asi 350 ml do varné nádoby.
- 2. Přidáme 30 g bio cukru (cca 1,5 polévkové lžíce) a zahříváme k varu.
- 3. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku 30 g a rozmícháme.
- 4. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
- Hotovým krémem zalijeme teplé buchtičky a ihned podáváme.
Upozornění
- Potravina.
- Sypká směs na přípravu těsta na dukátové buchtičky.
- Skladujte v chladu, suchu a temnu.