Arax Pohanka hnědá
Arax Pohanka hnědá - pseudoobilovina s příjemnou oříškovou chutí
Tmavě hnědá pohanka je loupaná termicky. Při tomto postupu dochází k napařování pohanky horkou párou a následnému prudkému sušení. Pohanka tímto procesem získá příjemnou oříškovou chuť. V kuchyni se využívá do salátů, jako příloha k masům, výborná je i v kombinaci se zeleninou. Z pohanky se dají připravovat také sladké pokrmy a kaše.
Řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska, Evropy a také do Severní Ameriky. Pohanka obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance je cholin.
Arax Pohanka hnědá v bodech:
- termicky loupaná
- příloha k masům i do salátů
- bohatá na minerální látky a vitaminy
Ingredience
100% pohanka hnědá.
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy lepku.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1548 kJ / 365 kcal |
Tuky | 2,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 74 g |
- z toho cukry | 0,6 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0,01 g |
Doporučení výrobce
- Pohanku propláchneme, zalijeme vodou (na 100 g pohanky cca 150 - 200 ml vody), osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 10 - 15 minut.
- Hotovou pohanku můžeme dochutit kouskem másla.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v chladu, suchu a temnu.