Arax Rýže Basmati parboiled
Arax Rýže Basmati parboiled - dlouhozrnná rýže jedné z nejušlechtilejších odrůd z úpatí Himalájí
Arax Rýže Basmati parboiled je dlouhozrnná loupaná rýže odrůdy Basmati z úpatí Himalájí. Basmati je odrůda velice podobná rýži jasmínová jak tvarem, tak částečnou průsvitností zrnek. V čem se odrůdy rozchází je lepivost, kterou má Basmati rýže zásadně nižší než rýže jasmínová, která je určena primárně pro jednoduchou konzumaci hůlkami.
Ideální je nejen do indické kuchyně, ale také jako jemná a lahodná příloha k masovým, i zeleninovým pokrmům.
Arax Rýže Basmati parboiled v bodech:
- jednoduchá příprava
- excelentní stravitelnost
- typická pro indickou kuchyni
- jedna z nejušlechtilejších odrůd rýže
- přirozeně bez lepku
100 g (v surovém stavu) | |
Energetická hodnota | 1548 kJ / 370 kcal |
Tuky | 2,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 77,2 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 7,9 g |
Sůl | 0 g |
Ingredience
Dlouhozrnná loupaná rýže Basmati.
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy lepku
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte při teplotě do 22 °C, mimo přímý sluneční svit a při vlhkosti do 70 %.