Banán je sice skvělý jen tak, výborně ale taky poslouží do dezertů. Dneska ho dejte třeba do těchto vláčných řezů s pudinkem a čokoládou. Extrémní pecka, která je velmi jednoduchá na přípravu a na talířku udělá velkou parádu.
1 porce obsahuje
- 320 kcal
- 43 g sacharidů
- 13 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 150 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 250 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 500 ml mléka
- 2 balení pudingu
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml 30% smetany ke šlehání
- 3 banány
- 2 vejce
- čokoládový prebiotic topping
Postup
-
Předehřejte troubu na 180 °C. -
V míse smíchejte máslo s cukrem, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Postupně přidejte vejce a mléko a dobře promíchejte.
-
Přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte dohladka.
-
Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu. Poté nechte vychladnout.
-
V hrnci připravte pudink podle návodu na balení. Nechte mírně vychladnout.
-
Na vychladlé těsto rozmažte pudink a na něj poklaďte nakrájené plátky banánů.
-
V malém hrnci zahřejte smetanu. Jakmile začne vařit, odstavte z ohně a vmíchejte do ní čokoládu na vaření. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a poleva nebude hladká.
-
Čokoládovou polevu nalijte přes vrstvu banánů a pudinku, rovnoměrně rozetřete.
-
Nechte řezy ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
-
Před podáváním nakrájejte na čtverce a pokud chcete přidat trochu vlákniny, dozdobte prebiotic toppingem.
Tak dobrou chuť!