Barilla Těstoviny Penne Rigate
Barilla Těstoviny Penne Rigate - známé italské těstoviny ve tvaru dutých trubiček skvělé s omáčkou či zapečené
Barilla Těstoviny Penne Rigate jsou oblíbené po celé Itálii a jejich název se různí napříč regiony. Například v Umbii se jim říká „spole“ a na jihu „maltagliati“. Penne Rigate jsou fenoménem proslulým svojí univerzálností, který vyřeší každou i neočekávanou situaci: od večeře připravené pro přátele na poslední chvíli až po tradiční rodinné setkání u obrovské mísy Penne all' Arrabbiata nebo ragú.
Díky velkému průměru a rýhám je Penne ideální pro zachycení omáček po celém povrchu těstoviny. Zkuste Penne s omáčkou s většími kousky masa nebo zeleniny, s jemnými smetanovými omáčkami jako je např. houbová smetanová omáčka či s rajčatovými nebo pikantními omáčkami. Penne jsou také vynikající v zapečených pokrmech z jednoho hrnce známých jako „pasta al forno“.
Barilla Těstoviny Penne Rigate v bodech:
- krátké těstoviny z tvrdozrnné pšenice
- zdroj komplexních sacharidů
- nízký glykemický index
- bez přidané soli
100 g | 80 g | |
Energetická hodnota | 1521 kJ / 359 kcal | 1217 kJ / 287 kcal |
Tuky | 2 g | 1,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g | 0,4 g |
Sacharidy | 71 g | 57 g |
- z toho cukry | 3,5 g | 2,8 g |
Vláknina | 3 g | 2,4 g |
Bílkoviny | 13 g | 10 g |
Sůl | 0,01 g | 0 g |
Ingredience
Semolina z tvrdé pšenice, voda.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy sóji a hořčice.
Doporučení výrobce
- POUŽÍVEJTE POUZE POŽADOVANÉ MNOŽSTVÍ VODY
- Obvykle mezi půl litrem a jedním litrem na každých 100 gramů těstovin.
- POUŽÍVEJTE POKLIČKU PŘI VAŘENÍ
- Voda tím dosáhne teploty varu v kratší době.
- PŘIDEJTE SŮL AŽ V OKAMŽIKU, KDY VODA VŘE
- Sůl zpomaluje proces varu, což znamená vyšší spotřebu plynu nebo elektřiny.
- VYPNĚTE OHŘEV UPROSTŘED DOBY VAŘENÍ
- Těstoviny se uvaří i když vypnete ohřev uprostřed doby vaření.
- POUŽIJETE VAŘÍCÍ VODU, ABYSTE UMYLI NÁDOBÍ
- Tím snížíte spotřebu vody.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v chladu, suchu a temnu.