Všichni milujeme ovesnou kaši, to je jasný. Ruku na srdce, jak často ovesný vločky obměňujeme za jiný druh obilovin? Moc často ne, takže nechtělo by to trochu změnu? Kaše se nemusíte vzdávat, stačí vyměnit vločky za quinou, která je navíc přirozeně bezlepková.
1 porce obsahuje
- 484 kcal
- 48 g sacharidů
- 13 g tuků
- 38 g bílkovin
Na 1 porci
- 40 g quinoi
- 250 ml mléka
- 15 g vanilkového proteinu
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 40 g borůvek
- 5 g lyofilizovaných malin
- 100 g odtučněného řeckého jogurtu
- 10 g mandlí
Postup
-
Quinou dáme do rendlíku a zalijeme ji mlékem. Přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání vaříme na středním plameni, dokud quinoa nezměkne. Trvá to tak 15 minut. Pokud se nám tekutina bude rychle vyvařovat, dle potřeby přidáme vodu.
-
Po změknutí quinoy odstavíme rendlík z plotny a vmícháme skořici a protein rozmíchaný s troškou vody. A rovnou servírujeme do naší snídaňové misky.
-
Navrch přidáme řecký jogurt, borůvky, nasekané mandle a lyofilizované maliny. Dobrou chuť!