Cizrnový dhal s květákem a batáty zasytí a zahřeje v tomto zimním období každého. Co si takhle jednou odpočinout od masa a dopřát svému tělu bezmasý pokrm, který ani přesto nebude ochuzený o potřebné živiny. Na tomto jídle si pochutná každý vegetarián, vegan, ale i masožravec. Každý zcela jistě ocení i jednoduchost a rychlost tohoto receptu, takže oběd nebo večeře je na stole za pár minut!
1 porce obsahuje
- 520 kcal
- 67 g sacharidů
- 21 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 5 porcí
- 1 květák
- 150 g batátů
- 150 g ready to eat cizrny
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml rajčatové passaty
- 1/2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 g zázvoru
- 1 lžíce zeleninové bujónky
- kurkuma
- chilli
- římská kmín
- sušeného koriandru
- sůl
- pepř
- 300 g rýže Basmati
Postup
-
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu.
-
Květák rozebereme na růžičky, batátu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák s batátou dáme vařit do osolené vody na 15 minut.
-
Na pánvi si rozpálíme olivový olej, na který dáme restovat plátky česneku, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nadrobno nasekaný čerstvý zázvor. Přidáme koření – kurkumu, chilli, sušený koriandr a římský kmín. Restujeme, dokud se koření nerozvoní.
-
Poté přidáme na pánev předvařený květák s batáty a cizrnu.
-
Celou směs podlijeme pasírovanými rajčaty a kokosovým mlékem. Přidáme lžíci zeleninové bujónky a necháme vařit přibližně 10 minut.
-
Nakonec celou směs ochutíme solí a pepřem.
-
Dhal podáváme s basmati rýží a čerstvými bylinkami.
-
Dobrou chuť.