Domácí čokoládové lanýže s tahini

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová
15 min. 2 hodiny chlazení
26 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Domácí čokoládové lanýže s tahini

Že ještě nemáte žádné vánoční cukroví? To vůbec nevadí! Tyhle čokoládové lanýže stihnete na poslední chvíli. Navíc jsou z pouhých 5 surovin a zmizí vám z vánočního stolu jako první. 

1 porce obsahuje 1 kulička

  • 67 kcal
  • 4 g sacharidů
  • 4,6 g tuků
  • 2 g bílkovin

Na 15 porcí

Postup

  1. Domácí čokoládové lanýže s tahiniDomácí čokoládové lanýže s tahiniDomácí čokoládové lanýže s tahini

    Čokoládové pecičky dáme do větší misky. Mléko a skořici dáme do rendlíku a zahřejeme zhruba 3 minuty, pak snížíme plamen a ihned přidáme tahini, tyhle prošleháme a necháme na plotně ještě 30 sekund. Směs by měla lehce zhoustnout. Touto směsí přelijeme čokoládu, zakryjeme talířkem a chvilku počkáme. 

    Domácí čokoládové lanýže s tahini

  2. Poté stěrkou promícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Když ve směsi zbyde pár peciček, tak to vůbec nevadí. Čokoládovou směs přendáme do nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do lednice na zhruba 2 hodiny, dokud směs lehce neztuhne. Domácí čokoládové lanýže s tahini

    Ze směsi lžičkou odebíráme kousky a čistýma navlhčenýma rukama vyválíme 12-15 kuliček, které obalíme v sezamových semínkách. 

  3. Dobrou chuť! Uchováváme v ledničce, kde vydrží zhruba 1 týden. Domácí čokoládové lanýže s tahini

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
26 Líbí se mi Uložit recept