Základ fazolové brownies a navrchu lahodný matcha tvaroh se sladkokyselým kiwi a ořechovým krémem. Tenhle dezert opravdu musíš zkusit!
Tak pojďme na něj.
1 kus dezertu
- 222 kcal
- 25 g sacharidů
- 10 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 6 porcí
Na korpus
- 150 g černých fazolí
- 3 vejce
- 40 g kakaa
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 15 g ghee
- špetka himalájské soli
- 70 g erythritolu
- 100 ml vody
Na krém
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 200 g cream cheese light
- 2 čajové lžičky matcha prášku
- 70 g erythritolu
- 2 kiwi
- 40 g Vilgain Sweet Nuts
Postup
-
Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů.
-
Fazole rozmixujeme se žloutky a s vodou. Poté přimícháme rozpuštěné ghee, zbylé suroviny a na konec vyšlehané bílky se špetkou soli. Pečeme v menší formě (19x19) na 180 stupňů cca 30 - 35 minut.
-
Mezi tím, co se nám peče korpus, si připravíme krém a to tak, že jen smícháme všechny suroviny na něj.
-
Na upečený a vychladnutý korpus naneseme krém, poklademe kostičkami nakrájeného kiwi, ozdobíme oblíbeným ořechovým máslem a dáme vyhladit do lednice.