Zima a sníh. Vánoce a dárky. Cukroví a cukr. Může se zdát, že jedno bez druhého nemůže plnohodnotně fungovat. Ale víte co? To tedy může! Alespoň v případě cukroví. Sníh i dárky bychom si prosili.
Naše (bez)cukroví nezavadilo ani o špetku toho bílého prášku a přesto smete ze stolu kdejaký vanilkový rohlíček. Který recept ze série "Fit cukroví" zkusíte?
Na 20 porcí
- 2 banány
- 40 piškotů
- 1 balení hořké čokolády
Postup
-
Nakrájejte banány na malé kousky a umisťujte je vždy mezi dva piškoty. Jejich stabilitu zabezpečte napíchnutím párátka přes všechny tři vrstvy.
-
Na pánvičce rozehřejte čokoládu a banánky v ní namáčejte (pokud chcete více tekutou směs, můžete použít mléko a trochu kakaa nebo použít ztužovací tuk – ale s tím kvůli linii opatrně!)
-
Nechte čokoládu okapat, na piškotu ztuhnout a rovnou podávejte. A pokud doma nemáte piškoty, nevadí. Můžete namáčet do čokolády i samotné banány.