Zima a sníh. Vánoce a dárky. Cukroví a cukr. Může se zdát, že jedno bez druhého nemůže plnohodnotně fungovat. Ale víte co? To tedy může! Alespoň v případě cukroví. Sníh i dárky bychom si prosili.
Naše (bez)cukroví nezavadilo ani o špetku toho bílého prášku a přesto smete ze stolu kdejaký vanilkový rohlíček. Který recept ze série "Fit cukroví" zkusíte?
Ingredience
- 200 g kokosu
- 1 lžíce celozrnné špaldové mouky
- 2 lžíce kokosového mléka
- 2 lžíce mléka
- 4 lžíce agáve sirupu
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Postup
-
Všechny ingredience pečlivě smícháme. Vznikne vláčné těsto, nebo spíše kaše, kterou uhladíme a vložíme do mikrovlnné trouby na 3 minuty.
-
Směs se trochu vysuší. Na plech s pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) klademe lžičkou kokosové těsto a snažíme se o oválky
-
Na 160°C pečeme 15 minut, dokud lehce nezhnědnou, a kokosky necháme vychladnout, aby se nám v ruce nerozdrobily.