Franz Josef Kaiser Kapary
Franz Josef Kaiser Kapary
Franz Josef Kaiser Kapary - nejchutnější poupátka pro opravdové gurmány vhodné pro celou řadu pokrmů
Franz Josef Kaiser Kapary - nejchutnější poupátka pro opravdové gurmány vhodné pro celou řadu pokrmů
Zde najdete odhadovaný termín doručení pro každého dopravce a osobní odběr v případě, že objednávku odešlete nyní. Jedná se o odhadované datum doručení dle aktuální vytíženosti.
S kapary je to stejné jako třeba s olivami. Buď je celý život miluješ, nebo se jim vyhýbáš. Jejich netradiční slanokyselé chuti je nutné přivyknout, ale jakmile ji „pochopíš“, zjistíš, jak podstatnou složku středomořských či orientálních receptů tvoří. Tyto drobné kuličky jsou často mylně považované za plody, ale jedná se právě o nerozvinutá poupata. Ta za syrova chutnají hořce, proto se nakládají do soli (je třeba je proto před použitím propláchnout), solného nálevu či vinného octa.
Kaparová poupata se používají do směsí, omáček i salátů, ale patří také k vyhledávaným součástem různých specialit, například tvoří střed sardelových oček, nebo se přidávají k nakládaným sušeným rajčatům. Své pevné místo mají na pizze, těstovinách i v chuťovkách studené kuchyně. Protože nezapřou svůj původ, hodí se výborně k rybám a mořským plodům, příjemně ozvláštní také tučnější masa a telecí.
Podle některých zdrojů kapary příznivě působí na obranyschopnost a užívají se při kašli. Jsou rovněž močopudné. V pupenech rostliny je obsaženo také přírodní antihistaminikum, tedy látka, která umí tlumit alergické reakce v dýchacích cestách i na pokožce.