Gazpacho studená polévka

Šárka Červinková
Šárka Červinková
20 min.
20 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Gazpacho studená polévka

Ideální polévka do letních dnů? Rozhodně studené gazpacho! Vyladěné chutě, jemná konzistence a perfektní osvěžení. Tuto nevařenou polévku si zamiluje i ten nejnáročnější gurmán.

1 porce obsahuje 1 talíř polévky

  • 167 kcal
  • 18,8 g sacharidů
  • 9,3 g tuků
  • 3,2 g bílkovin

Na 3 porce

Postup

  1. Gazpacho studená polévka

    Meloun vypeckujeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Cherry rajčata nakrájíme na půlky. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  3. Gazpacho studená polévka

    Takto připravené suroviny hodíme do mixéru společně se stroužkem česneku, lístky bazalky, olivovým olejem, ume octem a kokosovou amino omáčkou. Vše umixujeme dohladka.

  4. Rozmixovanou polévku dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, sušenou bazalkou a limetkovou šťávou.

  5. Polévku přecedíme přes sítko, abychom se zbavili přebytečných kousků a získali tak jemný krém. Poté ji necháme vychladit alespoň hodinu v lednici.

  6. Polévku servírujeme s nakrájenými rajčátky, okurkou, cibulkou a lístky bazalky. Nakonec jí zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

    Podáváme s opečeným tousťákem.

    TIP: Pokud bychom chtěli navýšit bílkoviny, můžeme přidat kousky mozzarelly.

  7. Dobrou chuť.

    Gazpacho studená polévka

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
20 Líbí se mi Uložit recept