Grešík Koriandr list
Grešík Koriandr list
Grešík Koriandr list - nepostradatelná bylinka v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček a mletých mas.
Grešík Koriandr list - nepostradatelná bylinka v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček a mletých mas.
Čerstvý koriandr je bylinka s aromatickými, střapatými zelenými listy. Chutná lehce štiplavě. Využívá se ve i v asijské kuchyni, nesmí chybět ve vietnamské polévce pho bo. Koriandr napomáhá trávení a pročišťuje celé tělo. Jeho semena se využívají pro přípravu čaje, který pozitivně působí na chuť k jídlu a proti nadýmání.
Čerstvý koriandr se přidává do salátů, ale také do pokrmů z hovězího a vepřového masa. Skvěle chutnají například masové kuličky s koriandrem a nalezneš ho v mnoha exotických receptech. Je také často součástí indického koření. S jeho chutí se setkáš i u nakládaných hub, okurek, ale také v pečivu a omáčkách.