Grizly Čekankový sirup
Grizly Čekankový sirup
Grizly Čekankový sirup je vlastně tekutá čekanka, což je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky.
Grizly Čekankový sirup je vlastně tekutá čekanka, což je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky.
Grizly Čekankový sirup je vlastně tekutá čekanka, což je potravinová složka s vysokým obsahem oligofruktózy, která se získává částečnou hydrolýzou z inulinu čekanky. Sirup je roztok oligofruktózy, fruktózy, glukózy a sacharózy ve vodě. Sladidlo je nízkokalorická alternativa běžného stolního cukru. Získává se z kořene čekanky, která má svůj původ v Evropě, ale dnes už ji běžně najdeme téměř kdekoliv na světě, a to obzvláště v okolí cest, luk a lesů.
Sirup z čekanky má stejnou sladivost jako cukr, ale na rozdíl od něj má vysoký obsah vlákniny (téměř 70%) a glykemický index < 5 (cukr má GI 65). Je vhodný pro diabetiky, neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty ani aromata a neničí zubní sklovinu. Čekankovým sirupem můžeš zcela nahradit med nebo klasický cukr. Sladidlo můžeš využít jako polevu na palačinky nebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinků. Také na přípravu všech pečených i nepečených dezertů, sušenek a piškotů.