Grizly Ghí přepuštěné máslo - přepuštěné máslo bez laktózy ideální na pečení a vaření
Grizly Ghí přepuštěné máslo neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo.
Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování.
Grizly Ghí přepuštěné máslo v bodech:
- pomalu přepouštěné máslo
- kompletně bez laktózy
- lahodné máslová vůně
- vysoký kouřový bod
- ideální k tepelné úpravě