Grizly Quinoa bílá
Grizly Quinoa bílá - jemná chuť pseudoobiloviny nadupaná bílkovinami
Grizly Quinoa bílá má jemnější a vyváženější chuť než její tmavé sestřenice. Výměnou za pohlazení chuťových pohárků ztrácí částečně obsah mikronutrientům, obsah bílkovin je však stejně bohatý jako u jinak zbarvených jihoamerických semínek. Vhodná je také na spalování tuků a trávení. Obsahuje vitaminy a minerální látky včetně vitaminů A, B a C, hořčíku, vápníku, železam manganu, mědi a zinku.
Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Grizly Quinoa bílá v bodech:
- pseudoobilovina z Jižní Ameriky
- jemnější a vyváženější chuť než tmavé quinoy
- bohatá na bílkoviny
- zdroj vitaminů a minerálních látek
- skvělá se sušeným ovocem, oříšky i semínky
100 g | |
Energetická hodnota | 1541 kJ / 368 kcal |
Tuky | 5,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 64,2 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 14,1 g |
Sůl | 0,01 g |
Ingredience
Quinoa bílá 100 %.
Země původu: Peru, Bolívie, Španělsko
Doporučení výrobce
- Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti.
- Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy.
- Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut.
Upozornění
- Potravina.
- Uchovejte v suchu a chladu.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu.
- Během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu.