Grizly Tygří ořechy prémiové

Grizly Tygří ořechy prémiové

Grizly Tygří ořechy prémiové - podzemní hlízky šáchoru jedlého jako alternativa klasických oříšků vhodná pro alergiky

Tygří ořechy (též zemní mandle, chufa) jsou podzemní hlízky šáchoru jedlého. Jde o jednoletou rostlinu trávovitého vzrůstu, dorůstající do výšky půl metru, která pod zemí tvoří drobné jedlé hlízky. A právě z nich se získávají tygří ořechy, nejde tedy o plody. Šáchor je prastarou kulturní plodinou, využívanou již v období starověkého Egypta.

Její hlízy jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a minerálních látek, jako jsou vápník, hořčík, železo, měď, zinek, mangan a fosfor. Z hlízek se lisuje olej, jenž je často přirovnáván k tomu olivovému. V asijské medicíně se pak hlízy hojně využívají pro své léčebné účinky. Tygří ořechy chutnají trochu jako kokos a mandle, jsou ale mnohem sladší, hodí se tedy i pro pečení.

Tygří ořechy můžeš přidat do kaše, jogurtu, použít při pečení nebo všude tam, kde byste použili klasické ořechy. Dopřát si je můžeš i jen tak samotné, nebo si z nich připravit domácí mléko.

Grizly Tygří ořechy prémiové v bodech:

  • bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a minerálních látek
  • chuť podobná kokosu a mandlím
  • do kaše, jogurtu i na domácí ořechové mléko
Balení: 500 g
100 g
Energetická hodnota
1 864 kJ / 445 kcal
Tuky
23 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
4,9 g
Sacharidy
48 g
- z toho cukry
19 g
Vláknina
15 g
Bílkoviny
4,1 g
Sůl
0,03 g

Ingredience

Tygří ořechy 100 %.

Upozornění

  • Potravina.
  • Skladujte v chladu, suchu a temnu.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Související produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní také nakoupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
5 hodnocení

Jedla jsem poprvé v životě. Musí se namočit, nejméně přes noc. Jsou křupavé a sladké.

Objednala jsem ze zvědavosti a nějak mě nezaujmuly. Před použitím se musí den/dva máčet v chladu ve vodě. I pak jsou takové voštinovivé, přežvykovala jsem je jak strouhaný kokos. Mimochodem mi chuťově i kokos jakoby s kukuřicí připomínaly. Mléko jsem z nich nezkoušela vyrábět, i přes máčení byly ještě dost tvrdé, že bych zničila mixér.

Chutnají lahodně! Přes noc je nechám máčet ve vodě, potom vodu sleju a v lednici mi vydrží několik dní. Hezky křupou :)

1
zodpovězený dotaz
Proč se zde nepíše, že se musí ořechy namáčet. Tahle informace by zde byla fajn. Nebo jsem ji někde přehlédla.... Děkuji.