Grizly Vanilkový lusk Bourbon BIO
Grizly Vanilkový lusk Bourbon BIO
Grizly Vanilkový lusk Bourbon BIO - velmi aromatická a lahodná surovina do každé kuchyně, která povznese všechny oblíbené dezerty a nápoje o stupeň výš.
Grizly Vanilkový lusk Bourbon BIO - velmi aromatická a lahodná surovina do každé kuchyně, která povznese všechny oblíbené dezerty a nápoje o stupeň výš.
Vanilkový lusk odrůdy Bourbon z Madagaskaru v BIO kvalitě je snad tím nejluxusnějším kořením na trhu. Vanilka se získává z fermentovaných tobolek některých druhů orchidejí rodu vanilovník. Pěstování, sklizeň a fermentace vanilky vyžaduje hodně zkušeností, péče a času. Vanilkové lusky se sklízejí zelené a po sklizni několik měsíců fermentují pro plné rozvinutí charakteristické vanilkové vůně. Bourbon vanilka vyniká přirozeně vysokým obsahem vonných látek, za příjemnou hřejivou vůni a nasládlou chuť vděčíme aromatické látce vanilinu, která má mimo jiné také afrodiziakální účinky.
Vanilkový lusk je třeba podélně rozříznout (ideálně tupou stranou nože), a poté vyjmout semínka, která jsou skvělá v dezertech, při výrobě zmrzlin nebo v nápojích. Nevyhazuj však ani prázdný lusk, lze jej vyvařit v mléce, pudinku či kakau, výsledný produkt tak získá lahodnou vanilkovou vůni i chuť.