Hit letošního podzimu: Čokoládové brownies s lehkým dýňovým krémem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 2 měsíci
2 minuty čtení
Hit letošního podzimu: Čokoládové brownies s lehkým dýňovým krémem

Dnes pro vás máme nový nejoblíbenější recept tohoto podzimu. Hutné čokoládové těsto je sázkou na jistotu. Lehoučký, kořeněný krém z dýně mu dodává šmrnc a udrží jej krásně vláčné a šťavnaté několik dní. Ne že by brownies tak dlouho vydržely...

Budeme potřebovat:

Na těsto:

Na náplň:

Navrch:

Velikost plechu: 22 cm x 16 cm
Čas přípravy: 30 minut chystání + 30 minut pečení 

1571314208_a_3740.jpg

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Smícháme dohromady sypké ingredience – mouky, proteinový prášek, kakao a sladidlo.
  3. V mikrovlnce společně roztopíme čokoládové kousky a kokosový olej. Stačí pár desítek vteřin. Promícháme, aby se vše hezky propojilo.
  4. Čokoládovou směs přilijeme k suchým ingrediencím, přidáme vejce a vypracujeme těsto.
  5. Dýňové pyré vytvoříme rozmixováním všech potřebných ingrediencí. 
  6. Polovinu připraveného těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme. 
  7. Na těsto nalijeme dýňovou směs.
  8. Zbylé těsto naředíme cca 50 ml vody/mléka (případně přidáváme po lžících), aby bylo tekutější a mohli jsme jej rozprostřít po dýňové směsi. Nakonec posypeme kakaovými boby.
  9. Pečeme přibližně 30 minut.
1571314291_a_3740.jpg
  • Než se na výsledek vrhneme, nezapomeneme jej vyfotit a postnout na Instagram s hashtagem #aktinrecepty

Dobrou chuť!

1571314320_a_3740.jpg
1571314333_a_3740.jpg

Z celého plechu jsme udělali 8 porcí. Na jednu vychází:

  • 252 kcal
  • 23 g sacharidů
  • 12 g tuku 
  • 13 g bílkovin
1571314363_a_3740.jpg
1571314379_a_3740.jpg
Poděkuj autorovi
16 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku