Hradecké delikatesy Čatní
Hradecké delikatesy Čatní
Hradecké delikatesy Čatní - ručně a šetrně vyráběná čatní v Čechách, bez konzervantů a aromat.
Hradecké delikatesy Čatní - ručně a šetrně vyráběná čatní v Čechách, bez konzervantů a aromat.
Švestkové čatní má silně ovocnou chuť a je fantastickou ingrediencí v každé kuchyni. Je vyráběno ze slaďoučkých českých švestek.
Omáčka je pikantně ochucená kořením a výtečně doplňuje především masité pokrmy, ať už restované, pečené či dušené. Masa spíše tučnější z drůbeže např. kachna. Právě ke kachně je výborné jako příloha v kombinaci s grilovanými jablky. Též chutná i k tradičním bramborovým plackám. Švestkovým čatním lze zvýraznit chuť i grilovaného sýra.
Brusinové čatní je naopak vhodné pro doplnění zvěřiny nebo hovězího, ale je také výborné k paštikám nebo sýrům. Použít ho lze i k palačinkám a lívancům.
Cibulové čatní zase výborně doplní jehněčí, skopové a zvěřinu. Obzvláště je chutné na topinkách a k sýru. Jelikož cibule patří k základní surovinu při vaření, tak všude kde používáš cibuli, můžeš dochutit, potrhnout, vylepšit chuť daného jídlo nebo chuťovky.