iPlody Pekanové ořechy
iPlody Pekanové ořechy
iPlody Pekanové ořechy mají jemně máslovou chuť s křupavou texturou, pro nezasvěceného vypadají lehce jako tmavší vlašské ořechy.
iPlody Pekanové ořechy mají jemně máslovou chuť s křupavou texturou, pro nezasvěceného vypadají lehce jako tmavší vlašské ořechy.
iPlody Pekanové ořechy mají jemně máslovou chuť s křupavou texturou, pro nezasvěceného vypadají lehce jako tmavší vlašské ořechy. Pekany jsou až ze 70 % tvořeny tukem, což je nejvyšší podíl tuků ze všech ořechů. Většina těchto tuků je v podobě mononenasycených, či polynenasycených mastných kyselin (omega 3 a 6), takže naprosté minimum tuků tvořící LDL cholesterol.
Pekany jsou dále bohaté na vitamin A, B1, B5 a B9, z minerálních látek obsahuje draslík, vápník, zinek, železo a hořčík. Pekanové ořechy se mohou jíst jako vydatný energeticky hutný snack, nebo jako příjemné, křupavé dochucení kaše, jogurtu, nebo jako suroviny pro pečení.