Jahodový dort z řeckého jogurtu a ricotty

Aktin Redakce
Aktin Redakce
35 min.
39 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jahodový dort z řeckého jogurtu a ricotty

Odlehčené tvarohové dezerty jsou obzvlášť v létě velmi oblíbená pochoutka. Tento dortík oceníte nejen pro jeho svěží chuť, ale i snadnou přípravu a důstojná makra. 

Tak se pojďme do toho pustit. 

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 266 kcal
  • 19 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 19 g bílkovin

Na 8 porcí

Na korpus:
Na jahodovou vrstvu:
Na finální vrstvu:
Na ozdobu:

Postup

  1. Ingredience na korpus smícháme dohromady a v vzniklé těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm. Vložíme do předehřátě trouby a pečeme cca 8 - 10 minut na 170 stupňů. Těsto pečlivě hlídejte!

  2. Mezitím si připravíme jahodovou vrstvu. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme jogurt, ricottu, sirup a vmícháme želatinu, kterou jsme zpracovali dle návodu na obalu. Krém nalijeme na vychladlý korpus a vložíme do lednice na cca 2 hodiny.

  3. Po zatuhnutí jahodové vrstvy si připravíme vrstvu finální. Jogurt, ricottu, sirup a podle návodu připravenou želatinu smícháme dohromady a navrstvíme na jahodovou vrstvu. 

  4. Vršek dortu ozdobíme jahodami, kokosovými chipsy a necháme zatuhnout v lecnici ideálně do druhého dne.

    Tip: jahody můžete dát i mezi dvě vrstvy krému.

    Dobrou chuť.Jahodový dort z řeckého jogurtu a ricottyJahodový dort z řeckého jogurtu a ricottyJahodový dort z řeckého jogurtu a ricotty

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
39 Líbí se mi Uložit recept