Kuřecí prsa a smetanové brambory - FIT recepty

Jan Caha
Jan Caha před 9 lety
Kuřecí prsa a smetanové brambory - FIT recepty

Dnešní recept nám představí netučnou variantu oblíbeného pokrmu české kuchyně. Pro víkendovou inspiraci jsme pro vás na Aktin.cz připravili kuřecí maso na smetanových bramborách.

1 porce obsahuje

  • 410 kcal
  • 34 g sacharidů
  • 8 g tuků
  • 31 g bílkovin

Na 1 porci

  • 220 g kuřecího masa
  • 250 g brambor
  • pepř
  • 12% smetana
  • olej
  • sůl
  • bylinky

Postup

  1. Nejdříve si oškrábeme a omyjeme brambory a následně je nakrájíme na stejně silné plátky. 

  2. Olivovým olejem si lehce vymažeme zapékací misku nebo pekáč, do kterého naklademe první vrstvu nakrájených brambor. Tuto vrstvu osolíme a opepříme.

  3. Nyní si připravíme kuřecí prsíčka. Omytá, očištěná, osolená a opepřená je rozložíme na první vrstvu brambor.

  4. Dále prsíčka zakryjeme zbytkem plátků brambor, které opět osolíme a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou.

  5. V troubě zapékáme cca 45 minut na 170 stupňů a poté vyzkoušíme měkkost brambor a masa. Jestliže jsou maso a brambory dostatečně měkké, pekáč odkryjeme, aby nám povrch zezlátl.

Poděkuj autorovi
2 lidé již poděkovali
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu