Dnešní recept nám představí netučnou variantu oblíbeného pokrmu české kuchyně. Pro víkendovou inspiraci jsme pro vás na Aktin.cz připravili kuřecí maso na smetanových bramborách.
Postup
-
Nejdříve si oškrábeme a omyjeme brambory a následně je nakrájíme na stejně silné plátky.
-
Olivovým olejem si lehce vymažeme zapékací misku nebo pekáč, do kterého naklademe první vrstvu nakrájených brambor. Tuto vrstvu osolíme a opepříme.
-
Nyní si připravíme kuřecí prsíčka. Omytá, očištěná, osolená a opepřená je rozložíme na první vrstvu brambor.
-
Dále prsíčka zakryjeme zbytkem plátků brambor, které opět osolíme a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou.
-
V troubě zapékáme cca 45 minut na 170 stupňů a poté vyzkoušíme měkkost brambor a masa. Jestliže jsou maso a brambory dostatečně měkké, pekáč odkryjeme, aby nám povrch zezlátl.