Naservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před rokem
1
Naservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborou

Hola, hola jahodovo-rebarborová sezóna volá! A byl by velký hřích nechat to jen tak bez povšimnutí. Oprášili jsme recept, který připravujeme rok co rok, a pokaždé se ho snažíme vyladit pro co největší blaho chuťových pohárků. Že jste to vy, tady ho máte. Dobrou chuť! :) 

1 porce (1/2 galetky)

  • 396 kcal
  • 43 g sacharidů
  • 20 g tuků
  • 11 g bílkovin

Ingredience

Na těsto
Na náplň
Na dokončení

Postup

  1. Naservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborouTěsto: Nejdříve smícháme všechny suché ingredience. K nim potom přidáme vychlazené máslo a uhněteme těsto. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo mírně lepivé těsto. To potom zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu odpočívat v lednici. 

  2. Náplň: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 2 cm široké). Stejně tak jahody. Ovoce společně nasypeme do hrnce, poprášíme škrobem a zhruba minutu povaříme.Naservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborouNaservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborou

  3. A teď to dáme dohromady: Na pomoučeném vále si těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Pomocí válečku nebo dlaní vytvoříme asi 4 mm vysoká kola (může být i jedno velké). Kola přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe náplní tak, aby asi 3 cm těsta od kraje zůstaly volné. Okraje postupně přehýbáme, aby náplň nevytekla, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.Naservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborouNaservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborou

  4. Pečení: Galetky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu asi 30 minut, dokud okraje nezezlátnou.Naservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborou

  5. Sdílení na Instagramu: Nezapomeňte se o své chutě a dojmy podělit pod hashtagem #aktinrecepty.

  6. Bonusový Aktin tip: Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a nechte se unést až na vrchol blaha.Naservírujte si první chutě léta: Galetky s jahodami a rebarborou

Poděkuj autorovi
18
 Aktin Minutové ovesné vločky
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________