Nominal Směs na chléb rustikální
Nominal Směs na chléb rustikální
Ingredience
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo (guarová guma), cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Nominal Směs na chléb rustikální - směs k rychlé přípravě domácího pečiva
Máš chuť na domácí pečivo a zároveň nechceš v kuchyni strávit jeho přípravou celý den? Nominal Směs na chléb přináší řešení. Aby si z této směsi vykouzlil/a lahodný tmavý chléb, potřebuješ jen droždí, vodu a olej a troubu nebo domácí pekárnu. Tmavý rustikální chleba má plnou chuť a specifickou vůni. Do těsta můžeš dle chuti přidat různá semínka (slunečnicová, dýňová a další) nebo třeba ořechy, pokaždé tak chuť chleba trochu pozměnit a dodat hodnotné živiny.
Nominal Směs na chléb rustikální v bodech:
- směs k přípravě rustikálního cheba
- možnost pečení v troubě i domácí pekárně
- směs vhodná i pro vegany
100 g | |
Energetická hodnota | 1448 kJ / 343 kcal |
Tuky | 1,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 71 g |
- z toho cukry | 3,7 g |
Vláknina | 8,2 g |
Bílkoviny | 6,6 g |
Sůl | 2 g |
Ingredience
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo (guarová guma), cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- Příprava: Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu a vždy dobře uzavřené.
- Chránit před přímým sluncem.
Expirace vybrané varianty produktu:
- Obvyklá expirace varianty produktu: 272 dní
- Minimální expirace varianty produktu skladem: 270 dní
- Minimální expirace je uvedena od aktuálního data.