Chilli con carne příjde vhod jako slavnostní víkendový oběd pro celou rodinku, ale taky jako výživné jídlo do krabičky na skoro celý pracovní týden.
Tak hurá na něj!
1 porce obsahuje
- 433 kcal
- 48 g sacharidů
- 14 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 4 porce
- ghee
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce mleté papriky
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce bujónu
- 400 g rajčat v konzervě
- 400 g ready to eat fazolí
- chilli
- sůl
- pepř
Postup
-
Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na drobné kousky.
-
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpálíme řepkový olej a na mírném pameni smažíme připravenou zeleninu po dobu asi pěti minut.
-
K zeleninové směsi přisypeme papriku. Přidáme maso, rajčata a fazole. Podlijeme vývarem, který jsme si vytvořili z 1 lžíce našeho hovězího bujónu a 300 ml vody. Dochutíme solí, pepřem a hlavně chilli, abychom dostály názvu tohoto původně mexického jídla.
-
Maso pomocí vařečky rozdělíme na menší kousky.
Následně stáhneme plamen, pánev přiklopíme pokličkou a necháme směs vařit za občasného promíchání po dobu asi 20 minut.
-
Podáváme s rýží, zasypané koriandrem a na Instagramu sdílíme s hashtagem #akrinrecepty.