100% ořechová másla
Diety
Neobsahuje
Nutriční hodnoty
Značka
Forma
Ořechová másla bez cukru
100% ořechová másla se vyznačují naprosto čistým složením bez jakéhokoliv přidaného cukru či soli. Stejně jako proteinové či sladké krémy, se výborně hodí např. do kaší či jogurtů, a díky vysoké kvalitě jsou však skvělou ingrediencí na pečení či vaření. 100% oříšková másla se obvykle vyrábí pouze z jednoho druhu ořechů, výjimkou však nejsou ale ani másla více druhů. U nás ti nabízíme:
- arašídová másla patří mezi nejoblíbenější “fitness” potraviny poslední doby, které se vyznačují vysokým obsahem bílkovin. Ano, víme, arašídy jsou technicky vzato luštěniny, ale přece jenom se jim říká burské oříšky, takže…
- kešu másla se, díky přirozeně vyššímu obsahu sacharidů, řadí mezi sladší ořechová másla. Mohou tak být skvělou alternativou pro sladké ořechové krémy s přidaným cukrem.
- kokosová másla se vyrábí rozšleháním kokosové dužiny. Jídlům dokáže přidat jemný exotický nádech. Máslo najde uplatnění také v domácí kosmetice.
- lískooříšková másla mají přirozeně nasládlou chuť. Obzvlášť bohatou chutí se vyznačují másla z tzv. piemontských oříšků, jejichž produkce je regulována a klade důraz na kvalitu.
- mandlová másla se vyznačují typicky jemnou nahořklou chutí, která je způsobena pomletými slupkami mandlí. Sladší variantu tak představuje máslo z loupaných mandlí.
- pekanová másla představují chutnější variantu másla z vlašských ořechů a je bohatší na tuky.
- pistáciová másla jsou díky své barvě rozpoznatelná na první dobrou. Vyznačují se vyšším obsahem antioxidantů a přirozeně obsažených rostlinných barviv, která jsou prospěšná pro zdraví očí.
Častým jevem u 100% ořechových másel je oddělení ořechového oleje od pevné složky. Nejedná se však o žádnou závadu, nýbrž o běžné chování ořechových másel, které lze vyřešit řádným promícháním.