Víte, co je skvělé na ovesné kaší? Že je to extrémně chutná záležitost. Navíc si ji můžete udělat na milión způsobů. Příprava vám zabere 3–10 minut. Záleží na tom, jak moc spěcháte. Dnes vám ukážeme 3 způsoby přípravy.
1 porce obsahuje
- 397 kcal
- 34 g sacharidů
- 12 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 3 porce
- 45,1 g ovesných vloček
- 30 g proteinu slaný karamel
- voda
- ovoce
- 15 g arašídového másla
- 45 g ovesných vloček
- 160 ml vody
- 30 g protein skořicová rolka
- ovoce
- 15 g arašídového másla
- 45 g ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- ovoce
- 15 g arašídového másla
- voda
Postup
-
Super rychlá varianta bez vaření
Vločky dáme do misky, zalijeme vařící vodou, necháme chvíli odstát a vmícháme protein. Ozdobíme ovocem a ořechovým máslem. Chutné, výživné a hlavně hotové za tři minutky. Už žádné výmluvy, že není čas.
-
Varianta z mikrovlnky
Pokud máme radši kaši vařenou a nemáme čas nebo se nám nechce špinit hrnec, skvěle poslouží mikrovlnka. Ovesné vločky si zalijeme přibližně 4x větším objemem vody. Promícháme a dáme ohřát do mikrovlnky na minutu a půl.
Necháme jemně vychladit a přimícháme protein, přidáme ovoce, ořechové máslo a můžeme jíst.
-
Stará dobrá klasika
Tento způsob přípravy kaše se hodí spíš na hrubší ovesné vločky, protože se kaše v hrnci rozvaří na "blatíčko".
Ovesné vločky dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme pár minut (záleží na druhu vloček), v případě potřeby přilijeme vodu. Výsledná konzistence musí být velmi hustá. Sporák vypneme, vločky necháme lehce vychladit a nakonec do nich zamícháme protein. Kaši vylijeme do misky, ozdobíme ovocem, ořechovým máslem a zdravé, chutné jídlo je na světě.