Do Štědrého dne zbývá přesně 23 dní a ty už chceš navodit vánoční atmosféru.
Odstartuj období pečení našimi perníčkovými cupcaky, které provoní celý byt a nastolí doma náladu plnou pohody a klidu.
1 porce obsahuje
- 223 kcal
- 31 g sacharidů
- 9 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 75 g třtinového cukru
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 2 čajové lžičky kypřícího prášku do perníku
- 2 lžíce medu
- 50 g ghee
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- 1 Philadelphia cream cheese
- 100 g třtinového moučkového cukru
- 2 kapky vanilkového extraktu
- 20 g ghee
- 1 špetka skořice
Postup
-
Smíchej sypké ingredience (mouku, třtinový cukr, perníkové koření, prášek do perníku).
-
V další misce vyšlehej 3 celá vejce. V mikrovlnce si roztop ghee, které společně s medem a mlékem přilij k vejcím. Důkladně promíchej. Do směsi postupně zamíchej sypkou směs.
-
Těsto rozděl do 12 košíčků na muffiny a dej péct do trouby na 175 °C na 20 minut. Těsto by nemělo lepit na špejli.
-
Muffiny nechej vychladnout a mezi tím si udělej krém. Budeš potřebovat krémový sýr (my použili Philadelphii), změklé ghee, moučkový cukr a špetku skořice. Vše společně důkladně vyšlehej. Zdobícím pytlíkem ozdob muffiny. (Nejlépe, kdyby krém chvíli odpočíval v lednici.)
-
Bonus: Do krému můžeš na ozdobu zapíchnout perníček.
Dobrou chuť!